Foto: Shutterstock

Crni niz ubistava je nažalost zatekao ovu nedelju, a tragedija koja je šokirala javnost jeste ubistvo u Rakovici, kada je, prema prvim informacijama, Zoran ubio Miloša zbog posla oko rudarenja kriptovaluta. Ipak, ispostavilo se da je razlog krvoprolića mnogo dublji, ali je nesumnjivo podsetio javnost na neke od najbizarnijih motiva ubistava u Srbiji.

Javnost se i dalje živo seća zločina koji se dogodio 6. decembra 2020. godine u šumi u naselju Jarak.

Naime, braća Predrag i Stanislav Jeličić radila su s tartufima oko 15 godina. Ovo je veoma unosan i sve popularniji posao, jer kilogram tartufa košta od nekoliko stotina pa do nekoliko hiljada evra.

Jeličići su zakupili državnu šumu i imaju desetak parcela, dok kako kažu meštani Erići imaju samo jednu njivu od 10 ari i da su bili ljubomorni na ubijene.

Foto:Privatna arhiva/Dejan i Nebojša E.

Ubrzo nakon pucnjave u šumi, kada su nastradala braća, privedeni su Dejan i Nebojša Erić, ali je u toku postupka Nebojša oslobođen krivičnog gonjenja.

U martu ove godine počelo je suđenje Dejanu, na kojem je svedočio njegov brat Nemanja,

Nebojša se u sudnici podsetio tog kobnog 6. decembra 2020. godine i ispričao šta se dogodilo u šumi kod sela Jarak, nedaleko od Sremske Mitrovice, gde su sva četvorica došla da traže tartufe. Kako je rekao, tog jutra je, oko osam časova, u šumu stigao sa bratom Dejanom, a dok je izlazio iz auta prišla su im braća Jeličić.

Foto:Privatna arhiva

„Stanislav je prišao našem automobilu i kopalicom razbio šoferšajbnu“, rekao je Nebojša.

On je zatim ispričao kako su ih napali i kako je brat bodrio Stanislava, govoreći da ubije Dejana.

Ubio muzikanta jer nije hteo više da ga zabavlja

Sa druge strane, javnost je ostala zatečena 3. maja kada se dogodilo ubistvo muzikanta u Nišu. Osumnjičeni A. S. i žrtva Ferat Asanović provodili su se u jednoj niškoj kafani u Rentgenovoj ulici kada je došlo do krvoprolića.

„Ferat koji svira harmoniku je čitave večeri zabavljao A.S. Svirao mu je i pevao, a on mu je plaćao naručene pesme. Zajedno su pili i družili se da bi Ferat u jednom trenutku saopštio da je dosta i da više ne može da peva. Oko ponoći su zajedno izašli iz kafane, kada je, kako se sumnja, besan što ga je Ferat odbio, A.S. brutalno pretukao nesrećnog čoveka. Njegovo telo oko 3.30 sati iza ponoći primetio je jedan prolaznik i obavestio Hitnu pomoć. Čovek je u besvesnom stanju odvezen u niški Univerzitetski klinički centar gde je ubrzo preminuo“, naveli su ranije naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Ferat Asanović Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Ferat je dugo godina živeo u niškom naselju Stočni Trg dok je poslednje dane proveo u prihvatilištu za socijalno ugrožene osobe.

Njegove komšije ga pamte kao izuzetno dobrog i mirnog čoveka.

Lokalni prodavac cigareta nastradao zbog 100 dinara

Vedran Repčić, koji je ubijen u beogradskom naselju Braće jerković 11. novembra 2020. godine, dovodio se u vezu sa ubistvom starca tokom devedesetih godina.

Ubistvo se, navodno, dogodilo za vreme sankcija, a Repčić i starac su se sukobili oko 100 dinara. Ubijeni starac je tada prodavao cigarete na lokalnoj pijaci.

Foto: Privatna arhiva

Vedran Repčić poznat je beogradskoj policiji, a iza sebe ima pozamašan dosije u kom su upisana razbojništva, kao i jedno ubistvo zbog kog je osuđivan.

Takođe, Repčić je dovođen u vezu sa još dva ubistva u prestonici koja su do danas ostala nerasvetljena, a nakon što ih priznao na saslušanju, promenio je iskaz na sudu, tvrdeći da mu je priznanje iznuđeno.

Pročitajte još:

Nakon svađe oko bandere na groblju sevnuo kuhinjski nož

Slobodan N. iz Suvog Sela, kod Vladimiraca preminuo je u bolnici nakon što ga je nožem više puta ranio Zoran K. iz istog sela. Cela tragedija se odigrala u maju prošle godine, a prethodio joj je dosta bizaran tok događaja.

Navodno, kada se povela rasprava o uređenju seoskog groblja i kada je spomenuta bandera na groblju, Slobodan i Zoran su prvo razmenjivali žučne reči, a onda je Zoran iz gepeka svog automobila izvadio kuhinjski nož i sa više udaraca u stomak teško ranio Slobodana.

Meštani sela tvrdili su da su i ubijeni i ubica bili pod dejstvom alkohola kada su se posvađali oko bandere koja je postavljena kod seoskog groblja pre skoro 20 godina. Kako kažu, iz istog razloga su se svađali i ranije.

Ovo su samo neki od zločina sa bizarnim motivima, kojima je prethodila žučna rasprava oko naizgled banalnih stvari.

BONUS VIDEO: Rekonstrukcija ubistva u kafiću Ritual

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram