Miloš Radojković Foto: Privatna arhiva

Darko Mitić (35) iz Niša osuđen je danas za teško ubistvo Miloša Radojkovića (25) na kaznu zatvora od 18 godina i 6 meseci, a za nedozvoljeno oružje 2.6 meseci, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 20 godina zatvora.

Mitić se teretio da je 20. novembra 2019. godine sačekao Radojkovića ispred njegove kuće u niškom naselju Beverli Hils i u njega ispalio dvanaest hitaca od kojih ga je pogodilo deset. Motiv zločina, kako tvrdi tužilaštvo je bezobzirna osveta jer mu je Radojković nekoliko meseci pre ubistva zapalio vozilo i to na dan svadbe. Iz tog razloga Darko teretio za teško ubistvo za koje je zaprećena maksimalna kazna zatvora od deset godina do doživotne robije u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija.

Ključni dokaz protiv optuženog bio je DNK pronađen na jednoj od čaura na mestu zločina koji je Mitićeva odbrana isporila, izrazivši sumnju u validnost nalaza s obzirom da je, kako su istakli, polimeru korišćenom u analizi bioloških tragova, istakao rok. Drugi veoma važan dokaz je video zapis sa objekata u blizini mesta zločina koji, kako tvrdi tužilaštvo, nesporno dokazuju da je Mitić tu bio u vreme kada je Radojković likvidiran. I ovaj dokaz odbrana je dovodila u pitanje ističući da na snimku nije njihov branjenik.

Bonus video: Kamion za odnošenje smeća usmrtio bicikliskinju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar