Ilustracija Foto: N1

Viši sud u Beogradu osudio je danas na 10 godina zatvora Boška Spasića zbog ubistva supruge Jelene Spasić 29. maja 2019. godine u porodičnom stanu na Vračaru.

Spasiću je nakon presude sud ukinuo pritvor u kojem je bio od hapšenja nakon ubistva.

Odredio mu je kućni pritvor bez elektronskog nadzora, oduzeo mu je pasoš i naložio mu da se na svakih 15 dana javlja nadležnoj policijskoj upravi.

Spasić je osuđen za krivično delo ubistvo, jer je ubio svoju suprugu Jelenu ubodima noža u predelu vrata, nakon čega je sebi prerezao vene pokušavajući da izvrši samoubistvo, dok su njihova dva maloletna sina bila u susednoj sobi.

Pročitajte još:

Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Odbrana Spasića u toku suđenja je tvrdila da je do ubistva došlo iz nehata, a Spasić je u svojoj završnoj reči rekao da se kaje zbog svega i da je za njega najveća kazna što mora da nastavi život sa ovim posledicama, bez mogućnosti da ih ispravi.

Njegovi branioci ukazivali su na njegovo loše psihičko stanje usled materijalnih i porodičnih problema, kao i na to da je i ranije želeo da izvrši samoubistvo.

Oni su rekli i da njihov branjenik nije imao nikakav motiv da naudi svojoj supruzi.

Tokom suđenja Spasić je tvrdio da u momentu ubistva nije bio svestan i da se ne seća da je počinio to delo, nego je za smrt supruge saznao tek nakon što se probudio u Urgentnom centru.

Takođe naveo da je više puta pokušao sebi da oduzme život zbog finansijskih problema od čega ga je odvratila upravo supruga.

BONUS VIDEO: Privođenje žene osumnjičenog ubice iz Aleksinca

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram