Foto:Nova.rs

Goran Đokić (57), vlasnik menjačnice koji je ubijen pre dve nedelje sa suprugom Gordanom (56) i ćerkom Lidijom (25), živeo je gotovo vojničkim stilom života, te su zbog toga ubice mogle lako da ga prate i znaju unapred kuda će se i u koje vreme da se kreću.

Đokićima se svaki trag izgubio iza ponoći 26. septembra, kada su iz sela Moravac, u kome su tog dana spremali zimnicu sa Goranovom majkom, krenuli ka stanu u Aleksincu. Rođaci su nestanak prijavili 28. septembra, a potraga je okončana 2. oktobra, kada je najpre u selu Tešica pronađen zapaljen auto „pasat“ kojim su krenuli, a potom u jami kod Moravca zapaljena tela Đokića, pokrivena lišćem, granjem i smećem, piše Blic.

Pročitajte još:

Navike

“ Istražitelji su dosad razgovarali sa brojnim prijateljima i poznanicima ubijenog vlasnika menjačnice i počeli su da sklapaju mozaik o njegovim navikama i kretanjima. Zanimljivo je da su utvrdili da je on gotovo svake nedelje imao identičan plan – otkriva izvor i nastavlja: – Svake nedelje je u određeno vreme posećivao majku, a isto to se odnosilo i na odlaske na obližnji izvor sa balonima za vodu, koje je punio i nosio kući“, kaže sagovornik, i podseća da su nakon pronalaska izgorelog „pasata“ pored puta otkriveni upravo ti kanisteri za vodu, koje je ubica najverovatnije izbacio jer su mu smetali.

Upravo ta doslednost u poštovanju rasporeda koštala je Đokiće glave, sumnjaju istražitelji.

„Njega je bilo izuzetno lako pratiti jer nije menjao putanju, svaki korak mu je bio isplaniran, a na određenim mestima je morao biti u tačno vreme. Verovatno je sve to olakšalo ubicama kovanje plana o likvidaciji cele porodice“, objašnjava sagovornik.

„Iza ubistva Đokića morala je da stoji cela grupa sa tačno određenim ulogama, a policija veruje da je sa njima povezan i neko blizak porodici. Uloge su tačno bile podeljene, znalo se ko prati, ko ih otima i ubija, ali i ko čisti tragove“, kaže.

Pročitajte još:

Inače, inspektori su u okviru istrage ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca saslušali više od 100 ljudi iz tog mesta i okolnih sela, Moravca i Tešice, gde je počinjen zločin.

Svi koji su odvedeni na poligraf su prošli, a jedini trag koji je nađen pored tela za sada ne može pomoći u potrazi za ubicama.

Ovo su, uglavnom, dosadašnji rezultati iz veoma komplikovane istrage ubistva vlasnika menjačnice u Aleksincu Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane i ćerke Lidije, koje se dogodilo u noći između 26. i 27. septembra.

BONUS video: Zaplena narkotika

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar