Foto: Instagram

Đorđe Marić (26), koji je krajem septembra prošle godine ubio svoju majku Dobrinku (61) u stanu na Voždovcu, udarivši je više puta nekim tupim predmetom po glavi, osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu za teško ubistvo i izrečena mu je mera obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u Specijalnoj zatvorskoj bolnici do potrebe za lečenjem.

Neuropsihijatrijsko veštačenje Marića utvrdilo je da on boluje od akutnog duševnog poremećaja i da je u vreme izvršenja krivičnog dela bio neuračunljiv.

Kako je predsedavajuća sudija objasnila činjenice u ovom predmetu nisu sporne, a komisija veštaka je procenila da je okrivljenom lečenje neophodno. Takođe je i tužilaštvo na osnovu utvrđenog duševnog stanja Marića predložilo tu meru. On se inače nalazi u zatvorskoj bolnici, odakle je i doveden na suđenje u Paltu pravde.

#related-news_1

Pre presude Đorđe Marić je danas priznao ubistvo majke i izneo svoju odbranu u sudu. On je kazao da je 16. septembra prošle godine imao saobraćajni udes kod Šimanovaca nakon čega mu se zdravstveno stanje pogoršalo.

„Mislio sam da mi je rodbina nešto ugatala. Posle mi se stanje još više pogoršalo i mislio sam da me neko prati“, ispričao je Marić u sudnici.

„Došli su otac i majka kod mene. Majka je bila veliki borac, lekar, najviše sam je voleo. Nisam bio svestan da sam to uradio. Mnogo mi je žao, to je velika tuga za mene i moju porodicu. Sa majkom sam imao sjajan odnos, stalno smo bili u kontaktu, razgovarali, uvek je bila uz mene, davala mi podršku, vetar u leđa, više nego otac i sestra. Ali eto, tragično se sve to dogodilo“.

Marić je rekao da se slabo seća okolnosti i kako se desilo ubistvo i da ima tek po koji segment u glavi.

„Pre toga sam bio na Banjici i tražio izgubljeni telefon. Bio sam nekontrolisan i dva puta sam pao i isflekao se od blata. Kad sam došao kući, majka je zbog tih fleka mislila da me je neko tukao. Legao sam, a ona je došla da mi pomogne. Znam da sam ustao i krenuo na nju bez razloga. Jako mi je žao i krivo što sam dospeo u ovakvo stanje“, pišu Novosti.

BONUS VIDEO:  Kuća u Smederevu u kojoj se dogodilo ubistvo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar