Ubica bračnog para iz Vranjske Banje već dve godine na slobodi

Hronika 22. jun. 202212:08
Podeli:
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Ubistvo 47-godišnjeg Slavoljuba Mladenovića i njegove nevenčane 41-godišnje supruge Brankice Anđelković u koje je ispred porodične kuće u Vranjskoj Banji iz lovačke puške ispaljeno 9 metaka, već skoro dve godine nerešiva je enigma istražnim organima. Dokazi koji vode ka njihovom ubici do danas nisu pronađeni, što potvrđuju i iz Višeg tužilaštva u Vranju koje sprovodi istragu.

Dvostruko ubistvo u Vranjskoj Banji dogodilo se u noći između 19. i 20. jula 2020. godine. Tela supružnika u dvorištu vikendice u naselju Ćosiki pronašao je otac ubijene i prijavio policiji, a istraga pokazala da je ubica od žrtava bio udaljen tek 1,5 do 2 metra i da su svi, osim jednog metka, ispaljeni u muškarca.

Međutim, to je jedino što je istragom utvrđeno u prethodne dve godine, a ubica je i dalje na slobodi i policija još traga za njim.

Više javno tužilaštvo u Vranju dana 23. 7. 2020. godine donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv NN učinioca. U okviru istrage sproveden je niz veštačenja (biološkog materijala i tragova, sadržaja mobilnih telefona, fizičko-hemijsko veštačenje), ispitivanja svedoka, forenzički pregledi vozila itd. Međutim, do današnjeg dana nisu pronađeni dokazi koji bi ukazivali na izvršioca krivičnog dela, tako da PU u Vranju i dalje preduzima radnje na otkrivanju NN lica – kaže za Južne vesti tužilac Danijela Trajković.

Ljudi u Vranju i Vranjskoj Banji nemaju dilemu da je motiv ubistva bračnog para novac i da je žena slučajna žrtva, a da je meta ubice bio njen suprug, za koga se od početka spekuliše da se bavio zelenašenjem.

Prošle godine mediji su pisali o tome da se istraga privodi kraju ali, kako je i potvrđeno iz Tužilaštva, nema nagoveštaja da je istraga blizu epiloga zločina.

Ubistvo u Vranjskoj Banji jedno od 4 za 5 godina u Pčinjskom okrugu koje čeka razrešenje

Za poslednjih 5 godina u Pčinjskom okrugu dogodilo se 15 ubistava, kažu iz Višeg tužilaštva i dodaju da je od toga njih 9 rešeno pravosnažnim osuđujućim presudama.

Prema jednom izvršiocu je postupak suđenja u toku, dok je postupak prema jednom licu u fazi istrage u prekidu, obzirom da je nedostižan državnim organima Republike Srbije - kažu iz Tužilaštva.

Četiri ubistva, među kojima i bračnog para u Vranjskoj Banji, čekaju svoje razrešenje, s obzirom na to da je istraga u toku.

BONUS VIDEO: Hapšenje i zaplena marihuane u Jagodini

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar