Ilustracija Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Crnogorska policija uhapsila je Erneja Šitija (24) iz Tirane za kojeg albanske vlasti tvrde da je jedan od četvorice uključenih u plaćeno ubistvo 66-godišnjeg Behara Sofije.

On je uhapšen nakon operativnog sastanka crnogorske i albanske policije na graničnom prelazu Hani i Hoti.

Iz Uprave policije Crne Gore su kazalli da je Šiti uhapšen u policijskoj operaciji „Piramida“.

„Kvalitetna operativna saradnja kriminalističkih policija Crne Gore i Albanije je rezultirala uspešno sprovedenom policijskom operacijom „Piramida“ u Albaniji. Crnogorska policija je u ovoj akciji locirala i uhapsila osumnjičenog za ubistvo koje se dogodilo u Tirani 25. februara“, saopšteno je iz Uprave policije na Tviteru, prenose „Vijesti„.

Iz albanske policije je saopšteno da su zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Sofije, u Albaniji uhapšeni Skender Vathi, Leonar Điđa i Đuljano Viša.

Albanska policija tvrdi da su ova četvorica organizovali ubistvo Sofije, te da su ga pre ubistva pratili.

Šitija su označili kao izvršioca ubistva, i kazali su da je nakon izvršenja krivičnog dela otišao prema Crnoj Gori.

Albanska policija je kazala i da su u operativnoj fazi istrage zaplijenjeni brojni dokazi poput vozila, telefonskih aparata, SIM kartica itd.

„Analiza ovih dokaza pokazuje perspektivu za identifikaciju drugih počinilaca koji su uključeni u ovaj zločin“, kazali su iz albanske policije.

Kako su ranije preneli mediji, ubijeni Sodija je slovio za opasnog narko-bosa, a uhapšen pre nekoliko godina zbog krijumčarenja desetine kilograma droge iz Turske u Albaniju. Uz to je umešan i u incident u Draču 2009. godine u kome su ubijena četiri policajca.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar