Milan Šuša Zemun ubistvo Foto:Goran Srdanov/Nova.rs/Privatna arhiva

Milan Šuša (39) ubijen je ispred kuće u kojoj je živeo u Zemunu, a policija i dalje traga za napadačem. Inače, Šuša je likvidiran samo dva meseca nakon što je izašao iz zatvora posle 11 godina u zatvoru, a javnost se seća slučaja kada je u junu 2019. godine prvo započeo štrajk glađu, a potom je sebi zašio usta žicom u znak protesta.

Šuša je ubijen u sačekuši u Ulici Đoka Kovačevića u Zemunu, u trenutku kada je išao ka svom automobilu. Ubica mu je prišao, najpre nešto rekao, a onda otvorio vatru. Prema nezvaničnim saznanjima portala Nova.rs, upucao je Šušu sa dva hica u glavu, a potom se dao u beg. U obližnjoj ulici navodno ga je čekao saučesnik u automobilu kojim su se zajedno odvezli u pravcu auto-puta.

U Kumanovskoj ulici u Zemunu dogodila se pucnjava u kojoj je jedan muškarac ubijen Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Reporteri Nova.rs razgovarali su sa Šušinim komšijama iz Zemuna koji, iako uplašeni, nisu bili iznenađeni ovom mafijaškom sačekušom jer je odranije poznat kao problematičan mladić, a pre samo dva meseca je izašao sa izdržavanja kazne duge 11 godina.

Bacio bombu na obezbeđenje televizije, sebi zašio usta

Šuša je bio poznat kao izuzetno problematičan mladić, a njegove komšije prepričavaju događaj iz 2009. godine, kada je bacio ručnu bombu na obezbeđenje zgrade televizije „Pink“. Šuša i njegov prijatelj Goran Petrović su se prvo posvađali i potukli sa radnicima obezbeđenja televizije „Pink“ u oktobru 2009. godine i tada se sukob završio na tuči. Ipak, dan kasnije, njih dvojica su se vratila i bacili ručnu bombu ispred zgrade. Uhapšeni su u Nišu nedelju dana kasnije, a Šuša je zbog tog bombaškog napada osuđen na 5 godina zatvora.

U Kumanovskoj ulici u Zemunu dogodila se pucnjava u kojoj je jedan muškarac ubijen Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Dok je čekao da ode na izdržavanje zatvorske kazne, učestvovao je u pucnjavi na Milana Četnika na putu Stara Pazova – Inđija zajedno sa saučesnikom, koji je u pucnjavi ubijen. Šuša je uspeo da pobegne, a telo njegovog saučesnika nađeno je tek godinu kasnije u Lipovačkoj šumi.

Milan Šuša Foto:Privatna arhiva

Šuša je nakon bekstva uhapšen i osuđen, a u zatvoru je u junu 2019. započeo štrajk glađu, a potom sebi zašio usta žicom, u znak protesta jer mu zatvorska uprava nije omogućila posete na koje je imao pravo. Iz zatvora je izašao u decembru prošle godine.

Kamere snimile ubicu

Ubica Milana Šuše uspeo je da pobege sa saučesnikom uprkos akciji Vihor koju je proglasila policija. Za njima se i dalje traga, a u međuvremenu, komšije komentarišu kako ga je neka od sigurnosnih kamera sa kuća iz ulice u kojoj se dogodila pucnjava, sigurno usnimila. Takođe, i sam Šuša je na svojoj kući imao kamere, čije je snimke policija izuzela i sigurno će pomoći u identifikaciji počinilaca i rasvetljavanju zločina.

Bonus video: Ubistvo u Zemunu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare