Ilustracija hapšenja Foto:Shutterstock

Zamenik šefa makedonske Misije pri OEBS -u u Beču Mile Milenkoski (53) uhapšen je u Srbiji, saznaje makedonski dnevni list "Sloboden pečat".

Milenkoski je u Srbiji uhapšen, na osnovu međunarodne poternice koju je izdala austrijska policija zbog „starog prekršaja iz 2018. godine, koji po svoj prilici uključuje visoke bezbednosne strukture u Makedoniji“.

Naime, radi se o sumnjivom prevozu visokog jermenskog zvaničnika, koji je uz pomoć Milenkoskog i još dvojice makedonskih diplomata povučen iz Jermenije, privatnim avionom, koji je makedonska „trojka“ obezbedila svojim kanalima, prenosi „Sloboden pečat“.

Jermen je bio osumnjičen za zloupotrebu miliona u svojoj zemlji, a „spasioci“ iz makedonske misije u Beču, „za ovu špijunsko-diplomatsku operaciju po ubrzanom postupku registrovali su nevladino udruženje za osobe sa posebnim potrebama, navodno za učešće na konferencija na ovu temu “.

Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije potvrdilo je ranije danas da je Milenkoski priveden u Srbiji 27. avgusta i da se trenutno nalazi u ekstradicionom pritvoru na osnovu međunarodne poternice za zločin za koji se tereti da je počinio tokom svog privatnog putovanja u inostranstvo.

Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije je, u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima, suspendovalo radni odnos sa Milenkoskim, dok se slučaj ne reši.

Milenkoski je, inače u srodstvu sa kontroverznim makedonskim biznismenom i bivšim direktorom UBK -a Sašom Mijalkovom, već osuđenim za nekoliko zločina, a poslednji slučaj je  „Parcele na Vodnom“.

BONUS VIDEO: Šta nas čeka u budućnosti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar