nenad rašić
Foto:N1

Osnovni sud u Prištini odredio je danas pritvor do 30 dana sedmorici mladića osumnjičenim za učestvovanje u masovnoj tuči u Lapljem Selu ovog ponedeljka, u kojoj je povređen sin političara sa Kosova, Nenada Rašića i još jedna osoba.

Kako prenosi Gazeta Express pozivajući se na saopštenje suda, optuženi M.R., C.Ž., L.K., B.Ž, D.N., M.J. i D.T. neposredno pre tuče stajali su u blizini škole u Lapljem Selu, dok je, kako dodaju, žrtva – N.R. bio u lokalnom autobusu sa prijateljima.

Pročitajte još:

„Kada je izašao iz autobusa, optuženi su psovali i vređali žrtvu, gde je tada započela tuča između dve grupe, gde su povređenom N. R. nanete teške telesne povrede“, navodi se u saopštenju suda.

Osnovni sud u Prištini – ogranak u Gračanici smatra da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivično delo učešće u tuči u saizvršilaštvu.

Otac Nikole Rašića, Nenad Rašić, u izjavi za naš portal izjavio je danas ranije da su među uhapšenima i četiri momka koji su branili njegovog sina. Sud međutim, sva lica kojima je određena mera pritvora klasifukuje kao napadače na Rašićevog sina.
„Pretpretresni sudija je ocenio da je mera pritvora adekvatna mera za nesmetano vođenje ovog krivičnog predmeta, da postoji rizik da će, nakon što budu pušteni u ovoj fazi postupka, pobeći ili pokušati da izbegnu krivičnu odgovornost“, navodi se u odluci suda.

Ujedno se navodi da postoji sumnja da bi, ukoliko budu pušteni, mogli da unište, sakriju, izmene ili falsifikuju dokaze o krivičnom delu tako što će uticati na žrtvu N.R.

Uzimajući u obzir način i okolnosti u kojima se sumnja da je krivično delo počinjeno, kako se dodaje, postoji opasnost da bi u slučaju da budu pušteni, osumnjičeni mogli da ponovo izvrše isto krivično delo ili slična krivična dela.

Advokati dvojice optuženih mladića – Marka Ristića i Lazara Karadžića, potvrdili su danas za RTV Kim da će uložiti žalbu na koju bi Apelacioni sud trebalo da odgovori u roku od 48 sati.

Oni smatraju da mera 30-dnevnog pritvora nije osnovana jer je reč o lakšem krivičnom delu, te da nije zasnovana na čvrstim dokazima.

Nakon zasedanja suda usledio je protest roditelja, sugrađana i školskih drugova, ispred policijske stanice u Gračanici, a čijoj je deci određena mera pritvora.

Mera jednomesečnog pritvora određena je na osnovu zahteva tužilaštva.

Portparolka tužilaštva u Prištini, Ljaureta Uljaj (Laureta Ulaj), potvrdila je juče za Kallxo da je zatražena mera pritvora za sedam osoba, od ukupno osam koje su u ponedeljak uhapšene, te da je poslednji – maloletnik, usled zadobijenih povreda, zadržan na lečenju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar