Foto: TANJUG/AP Photo/Jorge Saenz

Vlasti Paragvaja saopštile su da je u kontejneru koji je dopremljen iz Srbije pronađeno sedam tela u fazi raspadanja, javlja Rojters. Agencija je prethodno prenela da je pronađeno pet tela, a zatim su vlasti saopštile da su otkrivena još dva.

Kontejner, koji je pre tri meseca odvezen iz Srbije, stigao je preko Argentine ranije ove nedelje u rečnu luku u predgrađu paragvajske prestonice Asunsiona, prenosi Rojters.

Tužilac Marselo Saldivar izjavio je da su tela preminulih, za koje se smatra da su slepi putnici, pronađena u petak kada su menadžeri kompanije koja je kupila proizvod otvorili kontejner.

„Polazimo od toga da su oni provalili u kontejner kako bi bili prevezeni ovamo. Očigledno nisu dobro izračunali udaljenost i nisu preživeli putovanje“, rekao je ranije u toku dana Saldivar, kada je policija pronašla pet tela.

Kod dvojice od njih pronađeni su dokumenti, koji ukazuju da su poreklom iz Maroka, kao i priznanica srpske taksi kompanije. Prema rečima tužioca, to sugeriše da su u kontejner ušli u Srbiji.

Prema rečima Saldivara, u delu kontejnera u kojem su bila tela, pronađeni su hrana, voda i kolačići dovoljni za 72 sata, kao i torbe sa odećom i otvor za ventilaciju.

Pretpostavlja da su u Srbiju stigli iz drugih zemalja sa ciljem da odu na neko bliže odredište, ali da nisu izračunali dobro udaljenost i nisu preživeli put.

Saldivar je naglasio da su od slepih putnika ostali samo kosa i kosti.

Prema njegovim rečima, ruta isporuke kontejnera će biti proverena, kao i mobilni telefoni pronađeni pokraj tela.

Takođe, dodao je da će vlasti Maroka i Srbije biti kontaktirane kako bi se utvrdio identitet žrtava.

(Izvor: N1, RTS)

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar