Miljana Kecmanović Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

U Višem sudu u Beogradu danas bi saslušanjem tužene Miljane Kecmanović trebalo da se nastavi suđenje u parničnom postupku po tužbi članova porodice ubijene i ranjene dece i čuvara škole “Vladislav Ribnikar”, koje je njen sin ubio 3. maja 2023. godine tokom prvog časa.

Danas bi, pored Miljane Kecmanović, trebalo da budu saslušani i zaposleni u toj školi.

Vladimir Kecmanović je na jučerašnjem ročištu odbio da priča o navodima tužbe, dok je od sudije zatražio da prisustvuje i današnjem suđenju.

Kecmanović je kratko izjavio saučešće porodicama i naveo da iz pijeteta prema žrtvama neće pričati kakav je njegov sin bio dete i kakva su oni bili porodica.

Juče je saslušana i razredna odeljenja VI/3, koja je opisala kako se ponašao K.K u školi i rekla da ona nije primetila ništa neobično.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovom tužbom je, pored Miljane i Vladimira Kecmanovića, obuhvaćen i njihov sin maloletnik koji je počinio masakr.

Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka doneće odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica ili ga eventualno odbija.

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Pred ovim sudom vodi se i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, K.K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.

Miljana Kecmanović majka dečaka Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Sud je u ovom slučaju prihvatio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i zatvorio suđenje za javnost.

Protiv Kecmanovića se vode tri parnična postupka, dok je ukupno podneto pet tužbi, a podneli su ih maloletnici i nastavnica istorije koji su tada teško ranjeni.

BONUS VIDEO: Suđenje Ribnikar – parnični postupak

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare