Foto:shutterstock by Kinek00

U raciji protiv krijumčara ljudi policija je u Nemačkoj uhapsila trojicu članova desetočlane bande sastavljene od državljana Nemačke, Sirije, Poljske i Srbije koja se sumnjiči za prebacivanje ilegalnih migranata preko tzv. balkanske rute u Nemačku.

U Berlinu je uhapšen 30-ogodišnji Sirijac koji se sumnjiči da je na proleće ove godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je lakše povređeno šestoro izbeglica koje je prebacivao kombijem preko poljsko-nemačke granice, prenosi Hina.

Pročitajte još:

U saveznima pokrajinama Brandenburg i Saska-Anhalt policija je uhapsila dvojicu nemačkih državljana koji su, osim u krijumčarenja ljudima, umešani i u ilegalnu trgovinu drogama.

Ostali članovi bande se nalaze na slobodi. Tokom pretresa je pronađena i veća količina droga, oružja i gotovine.

Pripadnike bande policija sumnjiči za organizovano prebacivanje najmanje 60 ilegalnih migranata iz Srbije preko Mađarske, Slovačke i Poljske u Nemačku. Migranti su za prevoz od Srbije do Nemačke plaćali po 1.100 evra.

Nemačka je pre nekoliko nedelja, zbog pomeranja balkanske rute preko Poljske i Češke, uvela kontrole na granicama sa ovim zemljama.

Poslednjih nedelja nemačka vlada najavljuje mere koje bi trebalo da smanje broj izbeglica koje od početka godine pojačano dolaze u Nemačku.

BONUS VIDEO: Akcija srpske policije protiv krijumčara ljudi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar