Foto: Nova.rs

Muškarca srpske nacionalnosti sa inicijalima N.V, uhapsili su danas u Leposaviću pripadnici Kosovske policije, a u vezi sa napadom na novinare u ovoj opštini 29. maja, upravo je saopštio kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja. I dok ovaj ministar precizira da se radi o napadu na prištinski Kallxo, policija u međuvremenu saopštava da je isti muškarac uhapšen zbog napada na novinare iz više medija.

„Jedan od vođa grupe koja je 29. maja napala novinare medija Kallxo u Leposaviću, upravo je uhapšen. N.V. suočiće se sa pravdom za napade na naše novinare“, saopštio je inicijalno Svećlja objavivši pune generalije mladića i njegovu fotografiju.

Policija potvrđuje da je ovaj mladić danas uhapšen – intenzivnom istragom:

„Identifikovan je osumnjičeni koji je 29. maja 2023. godine u Leposaviću napao novinare više medija„, prenosi KoSSev.

Potvrđuju da je on odmah sproveden u policijsku stanicu, te da će sve dalje radnje biti preduzete u saradnji sa pravosudnim organima na Kosovu.

Čestitajući policiji na istrazi i hapšenju ovog mladića, Dželjalj Svećlja ponovo poručuje:

„Svi napadači i zločinci biće izvedeni pred lice pravde, alternativa nema…Nastavljamo, posvećeni, za beskompromisnu ​​pravdu protiv fašističke milicije“.

Inače, 29. maja, kada su i započeti protesti Srba ispred tri opštine na Severu tri dana nakon ulaska gradonačelnika u njih – Udruženje novinara Kosova (AGK) izvestilo o napadu na ovaj medij, odnosno na njihov službeni automobil.

Automobil ove medijske kuće tog dana, prema ovom izveštaju, ispisan je simbolom četiri S.

***

BONUS VIDEO –  Šta nakon šok bombi, suzavca, pucnjave: Tatjana Lazarević o sukobima na severu Kosova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar