Foto: MUP Srbije

Policija je uhapsila Lazarevčanina u čijem stanu je pronađen piton, a uhapšen je i Subotičanin koji je ranije od njega kupio mladunče lava.

Policajci iz Beograda i Subotice, u saradnji sa Jedinicom za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine i osnovnim javnim tužilaštvima u Lazarevcu i Subotici, podneli su krivičnu prijavu protiv muškarca (36) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena trgovina i uništenje, oštećenje, iznošenje u  inostranstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra, kao i protiv još jednog muškarca (44)  koji se tereti za nedozvoljenu trgovinu i ubijanje i zlostavljanje životinja.

Pročitajte još:

Policajci su u saradnji sa veterinarskom inspekcijom i inspekcijom zaštite životne sredine, prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog muškarca u Lazarevcu, pronašli su  kraljevskog pitona, koja je zakonom zaštićena vrsta.

Foto: MUP Srbije

Takođe, sumnja se da je on, u prethodnom periodu, posedovao i prodao mladunče afričkog lava drugom osumnjičenog, koje je policija istog dana pronašla u njegovom stanu u Subotici.

Oduzete životinje zbrinute su od strane nadležnih službi.

BONUS VIDEO: Zaplena droge i hapšenje osumnjičenog dilera

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar