Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA-UPRAVA CARINA

Carinici su na Gradini dva dana zaredom, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja preko 1.100 doza lekova i anaboličkih steroida sakrivenih u koferu među garderobom putnika, kao i u ručnom frižideru koji se nalazio u kamionskoj kabini.

Jedan od prekršaja dogodio se 20. decembra 2020. godine, kada je za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao „mercedes“ austrijskih registarskih oznaka, kojim je putovao bračni par turskih državljana, navodi se u saopštenju Uprave carine.

Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA-UPRAVA CARINA

Mada su supružnici rekli da sa sobom nose samo lični prtljag, carinici su se ipak odlučili za detaljan pregled i nisu pogrešili.

Pročitajte još...

U jednom od kofera pronašli su oko 900 ampula i tableta različitih anaboličkih steroida i lekova za mršavljenje, koji su bili zakamuflirani garderobom.

Uz zapisnik o carinskom prekršaju zaplenjeno je oko 300 ampula anaboličkih steroida „Enandrol“, „Trenabol“ i „Nandrolone Decanoate“, 400 tableta za mršavljenje „Clenbuterol“, kao i 200 tableta steroida „Oxandrolon“.

Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA-UPRAVA CARINA

Prethodnog jutra sličan prekršaj otkriven je i na Terminalu Gradina, kada je na red za kontrolu pristigao kamion koji je iz Turske ka Švajcarskoj prevozio masline.

Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA-UPRAVA CARINA

Vozač (40), sa turskim pasošem i nemačkom ličnom kartom, rekao je da sem robe koju prevozi nema ništa za prijavljivanje.

Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA-UPRAVA CARINA

Međutim, tokom detaljne kontrole kamionske kabine carinici su u njoj pronašli ručni frižider u kojem jedino nije bilo hrane.

U njemu se nalazilo preko 220 različitih tableta za potenciju, kao i više od 30 novih muških ručnih satova „Rolex“, „Emporio Armani“, „Hublot“, „Esprit“, „Ferrari“ i „Versace“ u čiju se originalnost sumnja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar