Dalekovod struja
Dalekovodi struja Foto:EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Portalu Nova.rs javili su se građani koji tvrde da su prevareni od strane Elektrodistribucije Srbije. Jedan od njih je i slučaj meštanke opštine Grocka, kojoj je stigao račun za struju na više od sto hiljada dinara, iako čak ni ne poseduje brojilo, te koristi gas.

Advokat Nenad Janković, koji zastupa nekoliko klijenata protiv Elektrodistrucije ističe za Nova.rs da ima nekoliko slučajeva koji su krajnje nesvakidašnji.

„Imamo slučaj žene iz Grocke. Naime, mojoj klijentkinji je 2014. godine brojilo uklonjeno, tada je sačinjen zapisnik o tome, i od tada se greje na gas. Šest godina kasnije došli su iz EPS-a da očitaju struju i ustanovili da ona nema brojilo. Tada su videli i da ima dugovanje za devet meseci, u iznosu od 139.000 dinara. Napravili su zapisnik o tome da nema brojilo. Ipak, bez obzira na to, iz EPS-a su prosledili slučaj izvršiteljima, verovatno ne očekujući da će moja klijentkinja podneti prigovor. Sud je prihvatio prigovor i ročište imamo u martu. Zaista je neverovatno da neko dobije račun za struju, a da pritom ni nema brojilo, odnosno da mu skinuto godinama unazad. Neshvatljivo je da se ovakve situacije dešavaju“, kaže Janković, koji ima čak nekoliko slučajeva sa problematičnim računima za struju.

Foto:Privatna arhiva

Drugi slučaj jeste situacija porodice Ivanović iz Žarkova. Tatjana Ivanović objašnjava za naš portal da je njena porodica imala, takođe, nesvakidašnju situaciju sa Elektrodistribucijom.

„Moji roditelji imaju stan na placu u Žarkovu, međutim, većinu godine ne borave tamo. Ipak, u oktobru su im stigli računi za struju za avgust i septembar, koji su bili veći nego što je trebalo. Najpre im je stigao račun za struju na iznos od 60.000 dinara, da bi nakon toga u novembru stigao na čak 200.000 dinara. Mi smo odmah uložili prigovore, pozvali Elektrodistribuciju, nakon čega su radnici izašli na teren i ustanovili da se radi o kvaru. Rekli su da će poslati ekipu, jer oni ne rade skidanje strujomere, te da će doći nova koja će odneti brojilo“, kaže za naš portal ova žena.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ipak, umesto da se problem reši, iz Elektrodistrubucije su ih optužili za krađu.

„Novi ekipa radnika je došla, skinuli su strujomer, a potom su nas optužili da smo krali struju. Meni nije jasno kako smo to krali struju, kada smo upravo mi uložili prigovor sa tvrdnjom da je očigledno reč o kvaru na brojilu. Uložili smo prigovore, rekli su da će nam stornirati račune, međutim, ništa od toga“, navodi ona.

BONUS video: Hapšenje na Zvezdari

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare