Foto:Nova.rs

Prevrtanje artiljerijsko-raketnog sistema PVO Pancir S-1E na putu kod Ostružnice izazvala je danas salvu reakcija na društvenoj mreži Tviter. I dok za jedan deo tviteraša to predstavlja "srpsku borbenu gotovost" za druge je ovakva nezgoda "nešto što se dešava".

U nezgodi koja se jutros oko 7.30 sati dogodila kod Ostružničkog mosta, kada je iz vojnog kamiona ispala jedna od tri PVO rakete „pancir-s“, lakše je povređen jedan pripadnik Vojske Srbije.

Komentarišući ovaj događaj, vojni analitičar Aleksandar Radić ocenio je danas za agenciju Beta da je ovakav incident neprihvatiljiv, nezamisliv, i nešto što ne može imati opravdanje.

„Ne ulazeći u to pod kojim okolnostima se to dogodilo, to je nešto što je nezamislivo i neprihvatljivo. To je nešto što nema opravdanja i ne može se samo odmahnuti rukom i reći: ‘Pa, dobro, dešava se“, rekao je između ostalog i dodao da je time vojsci i državi naneta ogromna materijalna šteta jer je reč o najmodernijem sistemu PVO nabavljenom iz Rusije prošle godine.

Analitičar je kritikovao i to što je u prvoj reakciji vojska saopštila da se „prevrnuo kamion“.

„Neko je vrlo nespretno plasirao informaciju da se prevrnuo kamion, da bi sakrio veličinu tog incidenta. Nije se prevrnuo kamion nego borbeno oruđe Pancir. Nešto što smo mi platili milione evra“, rekao je Radić.

Ovakav incident, naravno nije promakao ni tviterašima, koji su nedugo nakon ovakvog događaja počeli da komentarišu ovaj slučaj.

„Srpska borbena gotovost“, iskazao je svoj stav jedan od tviteraša, uz fotografiju prevrnutog borbenog oruđa Pancir, i podelio „tviter zajednicu“.

Jedan od tviteraša rekao je da „niko ne zna šta se stvarno dogodilo, ali da svi imaju podrugljiv komentar“, te dodao da se ovakve nesreće dešavaju i kamionima koji nisu vojni, pa se niko ne podsmeva tome.

„Naravno da treba da se podrugujemo ovakvim retardima koji zamalo da pobiju ko zna koliko ljudi. Ako je vama to okej, onda na posmatranje. Hitno je“, odgovorio je drugi tviteraš.

Imalo je i onih koji su kazali da ne znamo još uvek nijedan detalj, ali da sve odgovore već znamo.

„Nije za podsmevanje. Kamion može da prevrne i jak vetar a ne nešto drugo. Iz tog razloga se neki mostovi i delovi puta i zatvaraju za kamione kada je vetar jak. Jako bitna stvar je i teret, kako je raspoređen na kamionu. Visina+teret+nagla promena pravca. Takve stvari se dešavaju“, izrazio je svoj stav jedan od tviteraša, da bi mu drugi na to odgovorio da se takve stvari dešavaju u „banana republikama“, a drugi u „Srbiji i Turkmenistanu“.

Neki su se pitali i kako je to moglo da promakne Nebojši Stefanoviću, podsećajući da je sredinom septembra, Stefanović unapređen u čin rezervnog poručnika telekomunikacija.

Bilo je i šala na račun ovog incidenta, pa je tako napisao da je to državni neprijatelji, i da bi sve trebalo da se ispita, ali i to da je „terao da vidi koliko može da razbije“.

Neki su kazali i da se „o srpskoj vojsci uči na univerzitetima u inostranstvu, i da je to srpska vojska 2021.“

„Kakav vrh, komandant i vojni ministar takva i vojska“, odgovorila je na to jedna tviterašica.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar