Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Iskliznuće tramvaja na liniji 2, koje se dogodilo sinoć u beogradskom naselju Dorćol, i to u delu grada koji se čak dve godine rekonstruisao, izazvao je lavinu komentara građana na društvenim mrežama. Dok se jedni pitaju kako je moguće da dođe do ovakvog incidenta nakon toliko vremena rekonstrukcija i intenzivnih radova, drugi su izrazili bojazan kako li će tek izgledati metro, ako smo već svedoci ovakvih situacija.

Posle gotovo dve godine rekonstrukcije četiri bulevara, na potezu od Kalemegdana do Ruzveltove ulice, tramvaji na liniji 2, 5 i 10 ponovo su se vratili na gradske ulice 9. marta ove godine. Nedugo nakon što saobraćaj pušten u promet i kada se učinilo da je sve konačno sređeno, došlo je do iskliznuća tramvaja u zoni raskrsnice ulica Cara Dušana i Knićaninove na Dorćolu.

Tramvaj na liniji 2 kretao se ka Vukovom spomeniku, kada je u jednom trenutku ispao iz šina, i završio pored obližnje zgrade. Tom prilikom, lakše je povređen vozač tramvaja, a kako su naveli iz GSP-a, a preneo Beoinfo, „prve informacije ukazuju da je mogući uzrok iskliznuća ljudski faktor, tj vozač, ali da će se razlozi iskliznuća svakako utvrditi istragom“.

Međutim, ovo objašnjenje tviteraše naprosto nije zanimalo, budući da su tramvaji krenuli sa radom tek pre mesec i po dana, pa su ovaj incident iskoristili da „raspale“ po gradskim vlastima. Dok se jedni pitaju „kako li će tek metro ići“, drugi su izrazili sumnju da je, ni manje-ni više nego, Dragan Đilas upravljao tramvajem, aludirajući na to što političari na vlasti predsednika Stranke slobode i pravde označavaju krivcem za sve što se dogodi.

„Ako ovako prave šine za tramvaj, ne smem da zamislim kako će izgledati metro“, napisao je jedan tviteraš, dok se drugi na taj tvit nadovezao:

„Ako ga oni budu gradili, ja idem peške, sa povezom preko očiju, kroz centar grada, u sred špica. Bezbednije“.

„Evo ga! Đilas javlja Šolaku da je s*ebao tramvaj“, napisao je jedan drugi.

„U izgubljenoj bitci „hrabri“ vojskovođa je viknu „Dajte mi konja“, a mi Beograđani „Dajte Vesiću tramvaj“. Bilo bi smešno da nije tragično. Razumem čoveka koji je preskakao tramvajske šine dolazeći u Beograd jer je mislio da kroz njih ide struja. Da li nas ovo Bog kažnjava!?“, zapitao se jedan od tviteraša.

„Dobro jutro Tviteraši, na najboljem ste mestu. To što je iskočio tramvaj iz rekontruisanih šina i udario u kuću ne treba da brine one koji čekaju metro. U metrou kad iskoči iz šina, u kuću udariti neće“.

„Mora da je nerekonstruisani tramvaj kriv!“

„hahaha. ovi Srbi ne znaju ni tramvaj da voze“, stigla je u šaljivom tonu prozivka od komšija.

„Pajsad, u Beogradu u Ulici cara Dušana tramvaj udario u kuću! Da čovek ne zna ko nam vodi državu i grad mislio bi da je neka sprdnja“.

„Kad Đilas projektuje prugu na Dorčolu. Namerno protiv Vučića i njegove porodice“, napisao je jedan od tviteraša, ali je ubrzo stigao i odgovor „Šuška se da je on i vozio tramvaj“

Samo su neki od brojnih komentara izrevoltiranih građana.

Podsetimo, pomenuti deo glavnog grada dve godine je maltene bio neprohodan zbog konstantnih radova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare