Nišlija Jovica Mirković čije je telo jutros pronađeno u Nišavi u selu Trupale, a za kim se tragalo od 5. juna, najverovatnije se okliznuo kada je prelazio reku dok se vraćao kući iz seče drva. Na njegovom telu nema vidljivih tragova nasilja, a obdukcijom će biti utvrđeno da li je uzrok smrti utapanje na šta se za sada sumnja.

Vest da je Jovica pronađen mrtav teško je pogodila njegovu porodicu iako su ih pet dana mučile najcrnje slutnje, s obzirom na to da Jovica nije imao običaj da negde ode a da se ne javi. Njegova supruga Snežana Mirković veruje da se Jovica utopio zbog kanile koju je u nosio u grlu, a koja mu je ugrađena pre dvadesetak godina kada je operisao karcinom.

Pročitajte još:

„U nedelju je sa sinom i njegovim prijateljima otišao da seku drva, Jovica je krenuo da im pravi društvo jer zbog zdravstvenog stanja nije mogao da im pomogne. Kako mi je kasnije ispričao sin, Jovica je sedeo sa njima, ali je bila velika vrućina pa se požalio da ne može više da ostane na tom mestu. Sin mu je kazao da se izmakne u hladovinu i sedne na neku gajbicu jer će ubrzo natovariti drva, pa će zajedno krenuti kući. Međutim, kako mi je objasnio, posle dvadesetak minuta primetio je da mu oca nema. To mesto je na samo desetak minuta od nas pa su isprva pomislili da je otišao kući. Sin mi je telefonirao vidljivo zabrinut i upitao me : – Da li je ćale došao ? Odgovorila sam mu da se nije vratio kući. Sin je sa prijateljima odmah krenuo u potragu, sve su živo pretražili a kako ga nisu našli, nestanak su prijavili policiji. Nastavili su da ga traže svakog dana, prešli su svako polje i šumu ali nikakvih Jovičinih tragova nije bilo. Jutros je vodostaj porastao, verovatno je brana puštena i njegovo telo je isplivalo. Verujem da se okliznuo i upao u Nišavu a s obzirom na to da je nosio kanilu, bilo je dovoljno da u nju uđe čaša vode da ga usmrti“, priča Jovičina udovica.

Snežana Mirković
Snežana Mirković

Vesna Jovanović, komšinica porodice Mirković kaže da je vest o Jovičinom smrti mnogo ožalostila.

„Operisan je od karcinoma ali se dobro nosio sa bolešću, dvadeset godina je živeo relativno normalno osim što je tu kanilu imao u grlu. Svakome je pomagao, meni se mnogo našao kada mi je muž preminuo, to mu nikada neću zaboraviti. Žalosno je što se eto izborio sa karcinomom a utopio se u reci“, rekla je Vesna.

Komšinica Vesna Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Pokojnog Jovicu od detinjstva je znao i Zoran Ljubić koji takođe veruje da mu je kanila došla glave.

„Joca je bio odličan plivač, otac je imao običaj da ga baci u vodu kao dete, plivao je kao riba. Međutim, imao je to „dugme“ na grlu zbog raka, i tu mu je ušla voda. Pamtim ga kao vrednog čoveka, baš je nedavno dolazio kod mene da traži kanap da vezuje krastavac i paradajz. Eto, nije mu se dalo da živi, što mi ovde kažemo „nije imao vek““, zaključuje Ljubić.

Zoran Ljubić Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Jovičino telo pronađeno je oko 10.30 sati a u izvlačenju leša učestvovali su i ronioci i vatrogasci. Na lice mesta stigla je i Hitna pomoć koja je samo mogla da konstatuje smrt.

Ronilac Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Policija je obavila uviđaj a obavešteno je i nadležno tužilaštvo.

BONUS VIDEO: Zaplenjeno 50 kilograma marihuane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar