Foto: N1

Tužilaštvo je zatražilo pritvor za još dva rukovodioca Vojnog sindikata Srbije, potpredsednika Duška Tomača i Predraga Jevtića. Sindikalci su danas saslušani u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije tužilaštva u Novom Sadu.

Podsetimo, tužilaštvo je ranije zatražilo i pritvor od 30 dana i za predsednika Vojnog sindikata Srbije (VSS) Novice Antića.

Advokat Siniša Lunić izjavio je tada za Nova.rs da se nada da će sudija za prethodni postupak imati razumevanje i da će da donese odluku u skladu sa zakonom, ističući da tužilaštvo nema dokaze za krivična dela za koja tereti Antića i još dvojicu članova VSS.

„Tužilaštvo nema nijedan jedini dokaz, nijednu jedinu činjenicu koja bi dokazivala da su članovi VSS učinili bilo kakvo krivično delo, a posebno ono koje im se stavlja na teret – primevera“, kaže Lunić za naš portal.

Ponovio je da smatra da je u pitanju politički postupak, koji je usmeren na diskreditaciju članova VSS i sindikat u celini.

Podsetimo, predsednik Vojnog sindikata Srbije (VSS) Novici Antiću uhapšen je u utorak, po naredbi Višeg tužilaštva u Novom Sadu, zbog sumnje da je počinio proneveru.

Sve je počelo od najave ministra odbrane Miloša Vučevića, koji je izjavio da ne vidi potrebu za postojanjem sindikata, potom je usledila rafalna paljba režimskim tabloida protiv VSS koji godinama ukazuje na propuste u Vojsci Srbije, i na kraju je Novica Antić priveden.

Policija je u utorak ujutru, simbolično, na rođendan Novice Antića, upala u njegovu kuću i obavila pretres. Oduzeto je nekoliko predmeta, između ostalog i laptop koji koristi predsednik Vojnog sindikata Srbije.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar