Foto: Facebook/Željko Rutović

Više javno tužilaštvo u Beogradu žalilo se na odluku Višeg suda kojom je 23. septembra ukinut pritvor biznismenu Željku Rutoviću, kojem se ponavlja suđenje povodom optužbi da je u martu 2017. godine pucao u noge biznismenu Predragu Rankoviću.

Rutović je bio pravosnažno osuđen u odsustvu na dve godine i četiri meseca zatvora zbog ovog obračuna, nakon kojeg je bio u bekstvu do hapšenja krajem juna ove godine, a posle čega je tražio da mu se suđenje ponovi.

Sud je usvojio taj zahtev, a ponovljeno suđenje mu je krenulo 23. septembra, kada mu je odlukom postupajućeg sudije ukinut pritvor i on pušten da se brani sa slobode, preciziraju za Tanjug u sudu.

Na ovu odluku tuzilaštvo je izjavilo žalbu u zakonskom roku, rekla je za Tanjug portparol tužilaštva Ivana Rakočević.

Odluku o žalbi treba da donese Apelacioni sud u Beogradu koji može da odbije žalbu i potvrdi prvostepenu odluku ili da usvoji žalbu i da preinači odluku i naloži vraćanje Rutovića u pritvor.

Njegov telohranitelj koji je uhapšen posle incidenta, Neđeljko Mumin, bio je osuđen na dve godine zatvora, a zimus je pušten sa izdržavanja kazne na uslovni otpust.

Rutović se tereti za krivična dela nanošenje teških telesnih povreda, nasilničko ponašanje i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Prema presudi kojom je osuđen u odsustvu, on je 22. marta 2017. godine, uz pomoć telohranitelja koji je Rankovića onesposobio udarajući ga pištoljem u glavu, pucao u noge Rankoviću i teško ga telesno povredio.

Potom su sa još jednim NN licem nastavili da ga tuku čašama i flašama i drugim predmetima, pošto je Ranković pao na pod.

Ranković, koji u ovom postupku ima status oštećenog, nije se pridružio krivičnom gonjenju, niti je istakao zahtev za odštetu od Rutovića i Mumina.

Prilikom incidenta u hotelu „Park“, upucan je u obe noge.

Ranković je vlasnik Hepi televizije i kompanije Imvej u okviru koje posluju brojna preduzeća.

Rutović je jedan od retkih preživelih aktera filma „Vidimo se u čitulji“, koji se bavio fenomenom „žestokih momaka“ iz kriminalne sredine u Srbiji početkom 1990-ih.

Pročitajte još:

BONUS VIDEO: Akcija hapšenja – Invalida terali da prosi po minusu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar