Gnjilane, tužilaštvo
Foto: prokuroria-rks.org

Kosovsko osnovno tužilaštvo u Gnjilanu saopštilo je danas da su u saradnji i koordinaciji sa Kosovskom policijom, preduzeli istražne radnje u vezi sa fizičkim napadom na Srbina N.P. sinoć u selu Zebince, u opštini Novo Brdo.

„Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu ovlastilo je Kosovsku policiju da preduzme sve potrebne istražne radnje u cilju identifikacije počinilaca ovog krivičnog dela“, navode iz ovog tužilaštva.

Podsetimo, 23-godišnji N. P. napadnut je sinoć oko 19 časova, saopštili su iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

On se vraćao sa ispaše stoke, kada mu je put preprečio automobil iz kog su izašla trojica Albanaca i „mučki ga napala“, te je sa više povreda upućen na pregled u bolnicu u Gnjilanu.

Meštani Zebinca posvedočili su za RTV Kim, da su napadači navodno izašli iz automobila marke „BMW“ i počeli da tuku mladića.

Iako je Kancelarija za KiM, navela da se radi o brutalnom prebijanju, Kosovska policija, međutim, registrovala je slučaj „nanošenje lakih telesnih povreda“ kada je u Zebincu napadnut muškarac dok je čuvao stoku. U šturom saopštenju, policija ne potvrđuje da se radi o Srbinu N.P. koji je pretučen, čije su slike sa bolničkog kreveta i povredama u međuvremenu i objavljene u pojedinim medijima na srpskom.

BONUS VIDEO: MUP apeluje na motocikliste da poštuju saobraćajne propise

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar