Tužilaštvo traži: Telo baka Coke poslato na obdukciju

Hronika 12. dec. 202000:02 > 00:08
Podeli:
Foto: Nova.rs

Više tužilaštvo u Beogradu naložilo je obdukciju tela Stojanke Stojanović poznatije kao "baka Coka", kao i toksikološke analize kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti i sve nejasne okolnosti.

Naime, beživotno telo Stojanke Stojanović pronađeno je juče kasno popodne u njenoj porodičnoj kući na Zvezdari sa nožem zabodenim u grudi.

Pored nje je, takođe, pronađeno i oproštajno pismo.

Prema nezvaničnim i nepotvrđenim informacijama, u pismu je navela da više nije mogla da izdrži pritsak pod kojim je bila konstantno, zbog svega što se dešavalo i da moli svog sina sa kojim je živela da joj oprosti.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Policija je obavila uviđaj, ali radi rasvetljavanja nekih okolnosti potrebna je bila obdukcija.

Podsetimo, Stojanka Stojanović tereti se da je 2. septembra 2018. nasred ulice na Zvezdari, sa nekoliko hitaca, ubila investitora Zorana Trifunovića. Stojanovićeva je ubrzo uhapšena, a ceo zločin snimile su nadzorne kamere sa obližnjeg objekata.

Na pomenutom snimku vidi se kako Stojanka hladnokrvno prilazi Trifunoviću na ulici, iz torbe vadi pištolj i puca u njega. Žrtva potom pada na tlo, nakon čega optužena još jednom puca u njega. Pretpostavlja se da je motiv ubistva dugogodišnji sudski spor između penzionerke i investitora, i to oko placa na kojem je starica živela.

Trifunović je navodno presretao i ubeđivao da mu proda plac kako bi na tom mestu sazidao zgradu, što je navelo mnoge da upravo penzionerku posmatraju kao žrtvu. Zato su pojedini ovo ubistvo videli kao herojski čin, a na Zvezdari su osvanuli i plakati, “Ulica narodnog heroja Stojanke Coke Stojanović” i “Pravda za Coku”.

Komentari

Vaš komentar