Tužilaštvo traži da se Mali Senta ispita u vezi navoda Dijane Hrkalović

Hronika 22. jun. 202210:18 > 10:32
Podeli:
Slobodan Milenković Foto:MUP

Više javno tužilaštvo u Beogradu je u ponedeljak, 20. juna, po službenoj dužnosti naložilo Sektoru unutrašnje kontrole (SUK) MUP-a da prikupi informacije i obaveštenja u vezi sa postupanjem načelnika Odeljenja za borbu protiv droga UKP Beograd, Slobodana Milenkovića poznatog kao Mali Senta.

Postupanje tužilaštva i SUK-a neophodno je radi provere navoda bivše državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović datih medijima, koji sami po sebi nisu relevantni za pokretanje krivičnog postupka, ali zahtevaju odgovarajuću proveru.

Podsetimo, bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović je tokom proteklog vikenda u svom intervjua za Objektiv iznela tvrdnje kako je „Jovanjica“ namontirana od strane ministra odbrane, tada policije, Nebojše Stefanovića i inspektora Slobodana Milenkovića.

„Aferu ‘Jovanjica’ su montirali Nebojša Stefanović i Slobodan Milenković u dogovoru sa stranim službama“, istakla je Hrkalović.

Hrkalović je iznela svoje viđenje afere "Jovanjica", te je istakla neke od "propusta" inspektora Milenkovića, kao na primer da je protivpravno lišio slobode Predraga Koluviju, bez prethodnog naloga.

Između ostalog, dotakla se i poziva koji je navodno Koluvija uputio Andreju Vučiću, bratu predsednika Aleksandra Vučića.

"Ja vam garantujem, ja znam da su mu uzeli telefone onog momenta kada su ga lišili slobode", tvrdi bivša državna sekretarka MUP-a i dodaje:

"Ako su mu uzeli telefone, kako je onda on obavljao te pozive koje je navodno obavljao ka Andreju i ne znam kome? Nemoguće", rekla je ona, dodajući da je "jedan od tih telefona imao deset pokušaja za uništavanje".

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar