Dnevne novine Danas
Dnevne novine Danas Foto:Nova.rs

Predstavnik dnevnog lista i portala "Danas" je u Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal danas dao iskaz povodom pretnji koje je redakcija dobila posle objave jednog od citata indijskog mislioca i državnika Mahatme Gandija na Veliki Petak. U tužilaštvu su naveli da je postupak u toku i da se već radi na identifikaciji osumnjičenih.

Kako je objavljeno na internet stranici Danasa, „prilikom davanja iskaza u tužilaštvu predstavnik redakcije predao je materijale u vidu printskrinova i imena korisnika društvenih mreža koji su pretili listu u petak i tokom vikenda i izazvali strah i uznemirenost kod svih zaposlenih, budući da se u nekim objavama pominjao i dolazak onih koji su pretnje upućivali i na adresu redakcije“, piše N1.

U tužilaštvu su naveli da je postupak u toku i da se već radi na identifikaciji osumnjičenih za krivično delo ugrožavanje sigurnosti na društvenim mrežama, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri meseca do tri godine.

Zaposleni u redakciji Danasa u petak su prijavili tužilaštvu uvredljive pretnje, među kojima su bile i pretnje smrću, koje su stizale na mejl adresu i naloge na društvenim mrežama.

BONUS VIDEO: Teme iz današnje štampe komentarisao je Bratislav Jugović iz Srpske napredne stranke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar