Alan Kožar i Darko Šarić Foto: Savo Prelević/Vijesti.me, Filip Krainčanić/Nova.rs

Specijalno državno tužilaštvo je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv okrivljenih Radoja Zvicera, Milan Vujotić, S.K., D.K., M.K., R.Ž., N.S., Lj. M., P.L. i F.K., zbog ubistva škaljaraca Alana Kožara i Damira Hadžića. Sumnja se da su Zvicer, Vujotić, ali i Darko Šarić organizovali kriminalnu grupu, koja je u leto 2020. godine na Krfu ubila Baranina Kožara i Užičanina Hadžića.

Specijalno državno tužilaštvo donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv: Radoja Zvicera, Milan Vujotić, S.K., D.K., M.K., R.Ž., N.S., Lj. M., P.L. i F.K., zbog ubistva Alana Kožara i Damira Hadžića, prenosi Dan. 

Istragom se osumnjičeni terete zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo. Okrivljeni P. L. se tereti i za produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja, a okrivljeni F.K. i za krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Podsećanja radi, Baranin Alan Kožar i Damir Hadžić ubijeni su u sačekuši na teritoriji Grčke gde su koristili lažne pasoše.

Pročitajte još:

Sumnja se da su okrivljeni kriminalnu grupu, koja je činila teška krivična dela, stvorili sa Darkom Šarićem, kome se sudi za šverc 5,7 tona kokaina.

„Naredbom se okrivljenima R.Z. i M.V., stavlja na teret da su, zajedno sa D. Š. državljaninom Srbije, u 2020. godini, na teritoriji Crne Gore, Srbije i Grčke, kao organizatori, stvorili kriminalnu organizaciju, sa ciljem izvršenja teških krivičnih dela, radi sticanja nezakonite dobiti i moći, čiji su članovi postali ostali okrivljeni, 11 državljana Srbije i dva državljanina Kosova i druga nepoznata lica. Svi su imali unapred određene zadatke i uloge, te da su okrivljeni i ostali poznati i nepoznati pripadnici kriminalne organizacije, u junu i julu 2020.godine, po naredbi organizatora, ostvarujući svoje zadatke i uloge – prikupljali podatke o lokaciji i kretanju oštećenih A.K. i D.H., pripadnika suprotstavljene kriminalne organizacije koje treba lišiti života, obezbeđivali finansijska sredstava za pripremanje i izvršenje krivičnog dela, lažne javne isprave za prikrivanje identiteta pripadnika i neposrednih izvršilaca i njihovo nesmetano kretanje između zemalja, nabavljali i obezbjeđivali vatreno oružje koje će se koristiti za izvršenja dela i prevozna sredstva i plovila, odnosno „štek stanove“ za izvršenje dela i bekstvo, odnosno skrivanje, da bi, iz bezobzirne osvete i na podmukao način, na Krfu, u Grčkoj, lišili života oštećene, za šta je neposrednim izvršiocima krivičnog dela isplaćeno 1.400.000 eura“, saopštio je specijalni državni tužilac Vukas Radonjić.

BONUS VIDEO: Radoje Zvicer pokušaj ubistva u Kijevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar