Foto: Nova.rs

Drugo osnovno javno tužilaštvo odustalo je od istrage okolosti pod kojima je 7. avgusta 2021. došlo do požara na staroj deponiji u Vinči.

Veliki požar izbio je 7. avgusta na gradskoj deponiji u Vinči, zbog čega se nad većim delom Beograda narednih dana nadvio gust crni dim i osećao neprijatan miris. Gašenje požara trajalo je 17 dana, a odgovornost i okolnosti pod kojima je izbio požar nisu utvrđene.

Tužilaštvo je posle izbijanja požara na osnovu saznanja iz medija odmah formiralo predmet i pokrenulo utvrđivanje okolnosti pod kojima je došlo do požara, odnosno preduzelo je mere radi otkrivanja eventualno izvršenih krivičnih dela i njihovih učinilaca.

„Nakon pribavljanja svih neophodnih informacija u vidu izveštaja nadležnog odeljenja PU za Beograd, pregledanih snimaka, na osnovu kojih je utvrđen identitet lica zatečenih na deponiji, i pregleda lica mesta, te na osnovu toga da krivična prijava nije potkrepljena pismenim dokazima, ni eventualnim svedocima da su prijavljena lica izvršila navedena krivična dela, doneto je rešenje o odbacivanju krivične prijave“, navodi se u odgovoru tužilaštva televiziji „Insajder“.

Tužilaštvo dodaje da ne postoje osnovi sumnje da je neko od prijavljenih lica izvršilo predmetna krivična dela, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

BONUS VIDEO: Požar na deponiji u Vinči

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar