Potraga za telom Danke Ilić: MUP pretražuje Lazarevu pećinu Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru odredio je pritvor do 30 dana za R.D, oca osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić (2) zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti ili izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela i da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

U popodnevnim časovima, u Više javno tužilaštvo u Zaječaru doveden je R.D. sa krivičnom prijavom Policijske uprave u Boru, za krivično delo Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela iz čl. 333. st. 3. u vezi st. 1. KZ. Osumnjičeni se, kako je navedeno u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, branio ćutanjem.

„Sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru predloženo je odredjivanje pritvora u trajanju do 30 dana, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti ili izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela Teško ubistvo iz čl. 114. st. 1. tač. 9. KZ koji se vodi pred ovim tužilaštvom, te da će ometati postupak uticanjem na svedoke koji će biti ispitani u postupku“ objašnjava se u saopštenju.

Rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru osumnječenim je određen pritvor u trajanju do 30 dana, navodi se.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru je donelo naredbu za obdukciju sada pok. D.D, koji je danas, u ranim jutarnjim časovima preminuo u Policijskoj upravi u Boru.

Obdukcija je poverena Institutu za sudsku medicinu u Beogradu. Takodje je dat nalog da se prikupe sva potrebna obaveštenja u vezi smrti sada pok. D.D, saopšteno je iz te institucije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare