Foto: Shuttrrstock

Potvrdu da se nesreća na Jastrepcu, kada je pukao "zip lajn" na kom je bila žena stara 30 godina, nakon čega je završila u kamenjaru sa ozbiljnim prelomima, list "Nova" dobio je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu, iz kog nam je rečeno da je uviđaju prisustvovao dežurni zamenik.

„Dežurni zamenik tužioca je 27. aprila obaveštena o događaju na Jastrepcu i ona je naložila obavljanje uviđaja i prikupljanje svih potrebnih obaveštenja u vezi sa događajem i dostavljanjem izveštaja nakon toga. Do današnjeg dana, Poliicjska uprava u Kruševcu nije dostavila izveštaj o postupanju“, rečeno nam je u Osnovnom tužilaštvu u Kruševcu.

Kako smo već pisali, nesreća se dogodila u hotelskom kompleksu Jastrebac Lejk Rizort u okviru kog se, pored dva hotela „Trajal“ i „Idila“ nalazi i avantura park. Žena je ovde boravila sa suprugom i dvoje dece, ali se idiličan odmor u prirodi u sekundi petvorio u pakao.

„Žena je bila s porodicom u avantura parku, a u jednom trenutku je poželela da se spusti „zip-lajnom“ koji je postavljen tik iznad jezera. Zaposleni su je prikačili na sajlu, zavezali i sve je izgledalo uobičajno. U trenutku kada je počela vožnja, začuo se zvuk pucanja sajle, a potom i vrisak“, ispričao je za novine „Nova“ dobro obavešten izvor.

On dodaje da su svi okupljeni doslovno zanemeli kada su videli šta se dogodilo.

„Da nesreća bude još veća, žena nije pala u jezero iznad kog je u većoj dužini razapeta sajla, nego u kamenjar pored. Nastala je potpuna histerija, zaposleni su dotrčali da pomognu, ali niko nije smeo da pomeri povrđenu ženu do dolaska Hitne pomoći. Lekari su po dolasku uspeli da je zbrinu, imala je vidne povrede glave, nogu i lice joj je bilo krvavo“, dodaje naš sagovornik.

On kaže da je žena prebačena u kruševačku bolnicu i smeštena u šok sobu zbog teških povreda koje je zadobila.

„Svi mi koji smo videli šta se dogodilo, šokirani smo brzinom kojom je ceo slučaj zataškan. Neverovatno je da nijedan mediji nije preneo da se dogodila ovakva nesreća i da je majka dvoje dece i gošća Lejk Rizorta na ovakav način povređena“ ističe naš sagovornik.

Bratislav Gašić Foto:N1

Odgovor na pitanje kako je i zašto slučaj punih nedelju dana ostao izvan pažnje javnosti, naš sagovornik vidi u vlasničkoj strukturi ovog kompleksa.

„Iza čitavog kompleksa su moćni lokalci, a iako je zvanični vlasnik Trajal korporacija na čijem je čelu je Miloš Nenezić, u Kruševcu se i dalje glasno spekuliše da je pravi vlasnik čitavog kompleksa zapravo porodica Bratislava Gašića, direktora BIA“, kaže on.

O povezanosti porodice Gašić sa ovim hotelskim kompleksom, pisala je i Stranka slobode i pravde.

„Nakon privatizacije Vile Merima na Jastrepcu, koju je direktor Trajala, Miloš Nenezić kupio, pa preprodao Trajal korporaciji za veći novac i Hotel Šator je pronašao svog novog vlasnika, a u pitanju je Boban Gašić, predsednik NO KC Niš i brat direktora BIA, Bratislava Gašića“, objavio je kruševački SSDP na Tviteru.

„Ne znam ja, ja sam konobar“

Ekipa „Nove“ pokušala je juče da stupi u kontakt sa zaposlenima u ovom hotelskom kompoleksu na Jastrepcu, ali je muškarac koji se javio na telefon rekao da pozovemo sutra „jer on ne zna ništa“.

„Ne znam ništa ni o kakvim događajima, ja sam konobar, pozovite sutra“, rekao je vidno uznemiren zaposleni u ovom odmaralištu.

Oglasio se i Gašić

„Tragično je to što se jedan nesrećan slučaj koji se dogodio na Jastrebcu, koristi da se po ko zna koji put iznese niz laži i neistina o meni, iz naravno neimenovanih izvora, jer kako drugačije napisati sve to, a imati „pokriće“, iako pokrića za iznošenje neistina i laži nema“, naglasio je Gašić i dodao:

„Apsolutna je laž da sam ja, Bratislav Gašić, vlasnik bilo kakvog objekta na Jastrebcu, kao što je apsolutna laž i da sam vlasnik niza drugih objekata koje iz vama znanog razloga prepisujete meni i mojoj porodici i time ugrožavajući njihovu bezbednost. Pozivam vas da vlasništvo nad svim pomenutim objektima proverite u svim dostupnim javnim registrima. A istine radi, nesrećan slučaj koji se navodi u tekstu se nije ni desio na „zip line“ koji ide preko jezera, kako ste naveli, već u Avantura parku u delu koji predstavlja penjanje i savladavanje prepreka između drveća, u okviru kojeg postoji i pomenuti „zip line““, naveo je Gašić u demantiju koji je poslao našoj redakciji.

Osim toga, dodao je i sledeće:

„Avantura park na Jastrebcu je u vlasništvu grada Kruševca, a njegova izgradnja je podržana i projektno finansirana od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Isti je dat na upravljanje državnom preduzeću Trajal 2019. god. Čovek bi rekao da će prolaskom ovih izbora koji su iza nas, prestati neprestano i besmisleno izmišljanje novih laži. Pomislio bi i čovek da će oni koji su u Kruševcu u svom mestu osvojili nepunih 135 glasova, shvatiti da narod ne želi da sluša više izlizane priče i laži, već da narod želi mir, stabilnost i sigurnost za sebe i svoju decu“.

Bonus video: Mesto saobraćajne nesreće u kojoj je povređen Rasim Ljajić, a poginuo Branko Gogić, predsednik IO SDPS

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare