Foto:Miljana Isailović/nova.rs; Milan Maricic/ATAImages

Aleksinačko Osnovno javno tužilaštvo negiralo je navode pojedinih medija da je u vozilu “škoda superb” koje je u nedelju sletelo sa autoputa Beograd – Niš kod Ražnja kada je stradao predsednik IO SDPS Branko Gogić (45) a teško povređen lider ove strane Rasim Ljajić, pronađena velika suma novca.

„U vezi novinskih članaka koji su objavljeni na više portala u Republici Srbiji u kojima je navedeno da je na mestu saobraćajne nezgode koja se dogodila 10. aprila 2022. godine u kojoj je teže povređen predsednik SDPS Rasim Ljajić, a stradao Branko Gogić, direktor preduzeća “Emisione tehnike i veze” i bliski saradnik Ljajića, pronađeno više od dva miliona evra, OJT u Aleksincu zvanično tvrdi da ti navodi nisu tačni. Nije pronađen novac u tom niti u većem iznosu niti je tačno da se protiv predsednika Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića vodi istraga, kako je to navedeno na pojedinim portalima, već je u toku predistražni postupak radi utvrđivanja uzroka saobraćajne nesreće u vidu obavljanja veštačenja i drugih radnji koje su neophodne radi utvrđivanja odgovornosti“, navelo je Osnovno javno tužilaštvo.

Pročitajte još:

Ova pravosudna institucija apelovala je na medije da radi nesmetanog vođenja pretkrivičnog postupka povodom predmetne saobraćajne nezgode ne plasiraju u javnost neproverene informacije.

„Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu će se po dobijanju drugih saznanja, oglasiti radi pravilnog informisanja javnosti“, navedeno je u saopštenju.

Kako saznajemo, u vozilu je pronađena samo suma novca uobičajena za potrebe ljudi koji borave u inostranstvu kraće vreme, koja je vraćena porodicama Gogić i Ljajić.

BONUS VIDEO: Slupan policijski automobil: Sudar u Žarkovu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare