Slobodan Kašćelan
Slobodan Kašćelan. Foto: Vijesti.me/Youtube

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore (SDT) je u prethodnom peridu radilo na rasvetljavanju teških krivičnih dela, protiv života i tela i sprečavanju delovanja kriminalnih organizacija, kazao je specijalni državni tužilac Saša Ćađenović.

On je to rekao na konferenciji za medije SDT i Uprave policije, na kojoj se predstavljaju podaci iz aktuelnih predmeta u nadležnosti SDT, prenose Vijesti.

On je kazao da je 1. novembra SDT donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv K.M. osumnjičenog da je formirao kriminalnu organizaciju koja je planirala dva ubistva – P.J. i A.J.

Čađenović na konferenciji za medije govorio i o kriminalnoj grupi koju su navodno formirali Kotoranin Jovan Vukotić i Podgoričanin Janko Vukadinović, a čiji članovu su postali i M.J. i M.V.

Kazao je da je M.J. po nalogu organizatora pratio članove suparničke kriminalne grupe.

SDT je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Slobodana Kašćelana i još 11 osoba zbog otmice i ubistva Mila Radulovića.

Čađenović je kazao da je Radulović otet u oktobru 2020. godine na teritoriji Danilovgrada, a ubijen dva i po meseca kasnije.

Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Postoje dve kriminalne organizacije, jedna koju je formirao B.V. (Veljko Belivuk) i koja je izvršila jedno krivično delo otmicu i jedno krivično delo ubistvo, druga kriminalna organizacija koju smo procesuirali delovala je na teritoriji Crne Gore i nju su formirali K.S. i B.I. (Slobodan Kašćelan i Igor Božović). Radi se o dve kriminalne grupe“, kazao je Čađenović.

Čađenović je rekao da su za krivična dela organizovanog kriminala podignute 73 optužnice.

„Rasvetljeno je jedno teško ubistvo, tri ubistva i otmica i sprečne četiri likvidacije“, kazao je Čađenović.

Bonus video: Veze između „kavčana“ i grupe Velje Nevolje

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar