Foto: Nemanja Jovanović, Vesna Lalić/Nova.rs, Privatna arhiva

Više javno tužilaštvo u Beogradu moglo bi da pokrene novu istragu o slučaju bespravnog rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici 2016. godine, nakon što je uhapšeni vođa kriminalne grupe Veljko Belivuk izjavio da su on, kontroverzni biznismen Zvonko Veselinović i ubijeni navijač Aleksandar Stanković poslali momke da ruše u Savamali u noći između 24. i 25. aprila.

Naš list nedavno je otkrio deo Belivukovog iskaza pred Tužilaštvom za organizovani kriminal (TOK) u kojem tvrdi da je poslao momke da ruše objekte tog aprila, po nalogu vlasti.

„Ukoliko tužilac nastavi da podmeće dokaze protiv nas i izmišlja, biću prinuđen da ispričam sve što smo radili za državu. Počeću od Savamale, a posle ću i o mnogo težim krivičnim delima“, rekao je Belivuk na saslušanju i dodao:

Nelegalno rušenje u Savamaloj; Foto:N1

„Zvonko Veselinović, Sale i ja smo poslali momke da ruše u Savamali“.

Iako je Više javno tužilaštvo još 2017. godine saopštilo da je primorano da zbog „dokaza“ koje je prikupio i dostavio MUP ne pokreće istragu u slučaju „Savamala“, prema rečima advokata I bvišeg sudije Vladimira Vučinića, nova saznanja mogla bi da dovedu do toga da se, ipak, pokrene istraga.

“Ukoliko je tužilaštvo 2017. godine odbacilo prijavu, bez problema bi ponovo moglo da pokrene istragu. Sa druge strane, ukoliko je obustavilo postupak u odnosu na određeno lice, onda ne bi moglo da protiv tog lica ponovo pokreće istragu za isto delo. Čini mi se da to nije situaciju u ovom slučaju. Tako da, u slučaju novih saznanja vezanih za rušenje u Hercegovačkoj ulici, tužilaštvo bi trebalo da pokrene istragu i može”, kaže Vučinić.

advokat Vladimir Vučinić Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

List Nova pokušao je da dobije informaciju od Višeg javnog tužilaštva u Begradu o tome da li će biti ispitana lica povodom navoda Veljka Belivuka o slučaju “Savamala”, međutim, do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor.

Pročitajte još:

Podsetimo, kobnog aprila 2016. grupa maskiranih fantoma na bagerima, usred noći srušila je objekte u centru grada, u kojima su mahom bile smeštene privatne firme i zanatske radnje. Građani pred čijim se očima odvijao ovaj divljački i nasilnički čin, uzalud su pokušavali da u pomoć pozovu policiju, jer se na njihove vapaje niko nije odazivao.

„Fantomi“ su za nekoliko minuta sve sravnili sa zemljom, kako bi na tom mestu napravili parking za firmu „Beograd na vodi“.

BONUS video: Sve žrtve Belivukovog klana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare