Šaban Šaulić Foto: E-Stock_aleksandar_nalbantjan

Skoro tri godine od saobraćajne nesreće u kojoj su nedaleko od Bilefelda stradali Šaban Šaulić i Mirsad Kerić, a Slobodan Stojadinović zadobio teške povrede, počelo je suđenje Turčinu Alsinu Leventu. Tužilac za optuženog traži tri godine i dva meseca zatvora zbog izazivanja nesreće u kojoj je stradao poznati pevač.

Kako prenosi Dojče vele, tužilaštvo je zatražilo i da se optuženom, nakon isteka kazne, ne vrati vozačka dozvola.

Kazna za te okolnosti je do pet godina zatvora, kaže tužilac i napominje da uvažava činjenicu da je optuženi priznao krivicu, da se kaje i da je koliko-toliko resocijaliziran.

Na pitanja tužioca uglavnom je odgovarao njegov advokat.

Pročitajte još:

Sam optuženi je često odgovarao da se ne seća okolnosti nesreće ili da „ne zna“. Advokat porodice Šaulić je protestovao i tražio da optuženi direktno odgovara na pitanja.

Advokat optuženog rekao da njegov štićenik neće odgovarati na ta pitanja. Državno tužilaštvo je izrazilo sumnju u spremnost optuženog da kompletno razjasni okolnosti tragedije.
Svedočio je i sudski veštak.

„Sudar se dogodio na auto-putu A2 kod Gitersloa u delu gde je gradilište i smanjena je brzina na ispod 80 km/h – auto u kojem je bio optuženi išao brzinom od 156-193 km/h, a onaj u kojem su bili Šaulić, Kerić i treća osoba 72-92km/h… Šailić i Kerić bili su vezani pojasom, za treću osobu se ne zna. Svetla na automobilu bila su upaljena“, rekao je vaštak na sudu.

Čitava porodica Šaulić stigla je u Nemačku da bi prisustvovali suđenju koje već izaziva ogromno interesovanje u javnosti do te mere da je sud dobio rekordan broj prijava za akreditacije predstavnika nemačkih, ali i medija iz okolnih država.

Podsetimo, Šaban Šaulić i njegov klavijaturista Mirsad Kerić poginuli su 17. februara 2019. godine, nakon nastupa u Nemačkoj u noći pre tragedije.

BONUS VIDEO: Ilda Šaulić o selidbi u Ameriku i svom ocu Šabanu Šauliću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar