Goran Ilić
Goran Ilić. Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Goran Ilić, zamenik republičkog javnog tužioca, oštro je osudio nedavni napad na zamenicu javnog tužioca u Novom Sadu, Svetlanu Benišek Suvajdžić, koji se dogodio tokom protesta građana u Petrovaradinu. Protest je održan zbog saobraćajne nesreće, u kojoj je stradala devojka Nina Rađenović (21).

Ilić je na svom Tviter profilu istakao da ne opravdava nikakvu vrstu nasilja, ali i dodao da je trenutak da se povede razgovor o tome da li su javni tužioci svojim ćutanjem dali povod građanima da u njih nemaju poverenja.

„Nema opravdanja za fizički nasrtaj na zamenicu javnog tužioca u Novom Sadu . Međutim, čini se da bi mi u javnom tužilaštvu, najzad, trebali da započnemo razgovor o tome, da li smo i sami svojim konformizmom i ćutanjem dali povoda za nepoverenje, a odskora i ogorčenje javnosti?“, napisao je Ilić.

Podsetimo, i Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije je najoštrije osudilo napad na Svetlanu Benišek Suvajdžić.

„Na žalost, ponovo se obraćamo javnosti sa osudom, ovaj put povodom napada na koleginicu iz Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu. Konkretni napad je poslednji u nizu napada, na članove javnotužilačke organizacije. Napad se dogodio na protestu građana održanom 30. jula u Petrovaradinu, povodom saobraćajne nezgode u kojoj je smrtno stradala pokojna Nina Rađenović. Naša koleginica je doživela linč, pretrpela strašne uvrede i pokušaje dela prisutnih da je izvuku iz automobila i fizički se obračunaju sa njom samo zato što je tužilac. Posebno zabrinjava što se sve dogodilo u prisustvu policije, koja nije reagovala da zaštiti napadnutu ženu“, naveli su u saopštenju.

Inače, napad na tužiteljku dogodio se tokom protesta „Pravda za Ninu“. Povod je saobraćajna nesreća u kojoj je 6. juna poginula Nina, kada ju je udario automobil. Osumnjičeni vozač je pušten da se brani sa slobode, a protest „Pravda za Ninu“ organizuju porodica i prijatelji nastradale devojke, jer su nezadovoljni načinom na koji se vodi istraga i pravosudni postupak.

BONUS video: Protest građana na Karaburmi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar