Policija na KiM Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Osnovni sud u Gračanici nije usvojio predlog tužioca da odredi kućni pritvor trojici prvookrivljenih mladića koji su učestvovali u tuči u Lapljem selu 22. februara, pa su i oni pušteni da se brane sa slobode.

Druga četvorica okrivljenih za tuču već su puštena da se brane sa slobode, jer tužilac za njih nije tražio da se odredi kućni pritvor.

Ova odluka je usledila nakon naloga kosovskog Apelacionog suda da se ponovo razmatra pritvor za svu sedmoricu i pošto je danas nadležno tužilaštvo umesto pritvora predložilo kućni pritvor samo za trojicu prvookrivljenih.

I na novu odluku postoji pravo da se uloži žalba Apelacionom sudu.

Da su svi mladići pušteni da se brane sa slobode rekao je za Tanjug branilac prvookrivljenog u ovom slučaju advokat Predrag Miljković.

Među osumnjičenim mladićima zbog tuče u Lapljem Selu kod Gračanice 22. februara su mladići iz obe grupe koje su učestvovale u tuči, četvorica iz jedne i trojica iz druge grupe.

Sin srpskog političara sa KIM Nenada Rašića, Nikola Rašić, koji je povređen u ovoj tuči, ima status oštećenog.

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo „učestvovanje u tuči“, za koje je zaprećena novčana kazna ili zatvor od jedne do tri godine.

Još jedan maloletnik je osumnjičen za tuču, ali se on već brani sa slobode.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar