Foto: N1, Zatvor, Ilustracija

Borislav Čolić (52), trostruki ubica iz Futoga, umro je po povratku iz zatvorske teretane. Pljačkaš koji je davne 1997. pobio celu porodicu, a nije poštedeo ni trogodišnje dete na noši, nađen je mrtav u hodniku između ćelija u zatvoru u Padinskoj Skeli.

„B. Č. je 3. marta izgubio svest odmah posle vežbanja u teretani, odakle se vraćao s drugim osuđenicima. Komandir koji je bio sa njima u pratnji odmah je pozvao zavodskog lekara, koji je pristupio reanimaciji sve do dolaska Hitne pomoći. I lekar Hitne pomoći je nastavio sa reanimacijom, ali je nakon 45 minuta pokušavanja da se oživi, morao da konstatuje smrt. Uprava Kazneno-popravnog zavoda u Beogradu postupila je u skladu sa zakonom i o svemu obavestila nadležne, sud, policiju i Tužilaštvo“, zvanično je za naše medije saopštila Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Čolić, koji je bio bivši ratni veteran, 21. februara 1997. godine u novosadskom naselju Futog pozvonio je na vrata porodice Smiljanić. Vrata mu je otvorio Dobrivoje, kog je odmah likvidirao. Potom je naišla Miomirka, u koju je takođe pucao. Ono što je šokiralo i najiskusnije policajce, a potom i čitavu javnost, bilo je to što je u dnevnoj sobi pronađeno i telo trogodišnjeg Ivana. Dete je sedelo na noši kada je ubica ušao, prišao mu, prislonio pištolj uz čelo i potegao oroz.

Borislav Čolić je prvobitno osuđen na smrtnu kaznu zbog razbojništva sa smrtnim ishodom. Pošto je ta kazna ukinuta, presuda je preinačena u kaznu zatvora u trajanju od 40 godina. Na slobodi bi trebalo da se nađe 2036. godine, kada bi imao 68 godina.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram