Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Sestre M.V. (5) i M.V. (7) pronađene su mrtve, dok je njihova najmlađa devojčica (3) preživela tragediju u stanu u Obrenovcu, jer je bila na krevetu u trenutku strujnog udara. Postoje tri verzije kako je došlo do tragedije u stanu u Karađorđevoj ulici - procureli bojler, neispravna mašina ili dečija igra koja je dovela do strujnog udara.

Obrenovac je u subotu pogodila tragedija kakva se u ovom gradu ne pamti. Poginule su dve sestre od 5 i 7 godina, a preživela je tragediju samo najmlađa, trogodišnja devojčica, koja je satima bila na krevetu u poplavljenom stanu, dok nije stigla pomoć. Istraga je u toku, a prema prvim informacijama, decu je ubila struja

Pročitajte još

„Nesreća se dogodila najverovatnije oko 15 časova. Niko nije ni slutio šta se dogodilo, dok voda nije procurila u stan ispod, na petom spratu višespratnice. Voda se probila čak do trećeg sprata vertikale i onda su komšije shvatile da je poplava krenula od šestog sprata. Zvonili su i kucali na vrata, ali nko nije otvarao. Onda su zavrnuli ventile i isključili struju“, rekao je za Nova.rs jedan od stanara zgrade.

Pošto je stan iznajmljen, komšije su pozvale vlasnika koji nije mogao da otključa vrata, jer su brave promenjene. Onda su se pojavili kumovi porodice nastradalih devojčica. Oni su imali ključ. Kada su otvorili vrata, prvo ih je zapljusnula voda, koje je, po rečima stanara, bilo oko dvadesetak santimetara u stanu. Onda je usledio šok.

Kako smo nezvanično saznali na licu mesta, dve devojčice, koje nisu davale znake života, pronađene su iza vrata u kupatilu. Treća, najmlađa, bila je na krevetu u dnevnoj sobi, preplašena, ali nepovređena. Na lice mesta pozvani su policija i Hitna pomoć.

„Devojčice su prevezene u obližnji Dom zdravlja gde su lekari reanimacijom sat vremena pokušavali da ih povrate u život, nažalost, bez uspeha. Majka, Marija V. bila je odsutna, ona radi u fabrici „Meita“ i verovatno je bila na poslu. Ona je došla tek kasnije“, pričaju komšije.

O ovoj porodici susedi ne znaju mnogo. Po njihovim rečima, oni su se u taj stan doselili pre nekoliko meseci i sustanari još nisu stigli da ih upoznaju. U tom stanu se često menjaju podstanari, tvrde komšije.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Postoji nekoliko verzija šta je uzrok tragedije u brenovcu, jedino što je sigurno jeste da su deca stradala od strujnog udara.

Po jednoj varijanti, uzrok je procureli bojler, po drugoj, kako kažu komšije, u stanovima na toj vertikali postoji šteker, koji se nalazi na tridesetak santimetara od poda, pa je moguće da je mlaz iz tuša, ukoliko su se deca igrala, izazvao strujni udar.

Prema trećoj verziji, uzrok nesreće je neispravna mašina za veš.

Stan je juče bio zapečaćen, a u toku je policijska istraga koja treba da utvrdi pod kojim okolnostima se odigrala ova tragedija i da li ima odgovornih za smrt dve devojčice.

BONUS video: Napad na radnicu teretane

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare