Foto:shutterstock by Bumble Dee; shutterstock by Steve Sanchez Photos; privatna arhiva

Potraga za Anom Volš (39), Beograđankom koja živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama, ušla je u deseti dan i do sada nije donela veće pomake. Njen suprug, Brajan Volš (46), uhapšen je u međuvremenu zbog sumnje da je ometao istragu, a danas američki mediji javljaju da je prilikom pretrage kuće u kojoj je Ana živela sa suprugom, pronađen nož, kao i tragovi krvi. Ipak, nekoliko je misterija na koje u ovom trenutku nemaju odgovore ni policija, ni Anini bližnji.

Ana je poslednji put viđena 1. januara oko 4.00 sata ujutru kada je trebalo organizovanim prevozom da krene ka aerodromu “Logan”, odakle je trebalo da putuje za Vašington. Do aerodroma nije stigla, a da li se uopšte pojavila u zakazano vreme kada je trebalo da stigne njen prevoz, nije poznato. Navodno, u tom trenutku njen suprug Brajan je spavao…

Prijava nestanka tek posle tri dana

Ipak, Anin muž Brajan Volš nestanak je prijavio tek u sredu, tri dana kasnije, istog dana kada je to učinila i komapanija u kojoj je Ana Volš zaposlena. Jedno od glavnih pitanja koje je javnost postavila saznavši ovaj podatak jeste kako je moguće da Brajan tri dana nije pokušao da kontaktira majku svoje troje dece, posebno imajući u vidu da je reč o dece uzrasta dve, četiri i šest godina.

Foto:facebook/privatna arhiva

Dodatnu sumnju na muža potpirilo je njegovo obraćanje javnosti putem medija u Americi, u kom traži od svih koji imaju bilo kakvu informaciju o Ani, da se jave, uveravajući pritom da oseća da je Ana dobro.

„Dobar dan, ja sam Brajan Volš. Ane nema već nekoliko dana, proveravao sam na poslu, ali je nema. Iznajmila je kuću u mestu gde je bila (zbog posla) neposredno pre nestanka. Ako ste možda pričali sa njom u nedelju ili prethodnih nekoliko dana, molim vas da mi javite. Ako znate bilo koga sa kim je Ana bila u kontaktu, takođe mi javite. Žao mi je što vas uznemiravam. Ja verujem da je Ana dobro“, rekao je Brajan Volš, suprug nestale Ane, dok je javnost ovakvu izjavu doživela kao ravnodušnu i sumnjivu.

Foto:facebook/privatna arhiva

Pojedinima je za oko zapalo i to što Ana gotovo nikada, iako je prilično aktivni korisnik društvenih mreža, nije objavljivala fotografije sa svojim suprugom, kao ni to što se njen suprug nije aktivnije zauzeo za potragu.

Avionska karta

Beograđanka je nestala 1. januara između 3.00 i 4.00 sata ujutru, kada je trebalo da ode na aerodrom “Logan” zbog poslovnog puta. Međutim, pojedini mediji su objavili da je Ana imala kartu rezervisanu tek za let 3. januara, ali da je zbog problema na jednom imanju morala da se vrati ranije.

Foto: Instagram

Da li je Ana promenila rezervaciju, kako je uspela da za tako kratak vremenski period pronađe slobodno mesto u avionu imajući u vidu novogodišnje i božićne praznike, te da li je novu kartu zaista i kupila, zasad nije poznato jer su podaci koje policija objavljuje izuzetno skromni.

Interesantno je i daje Anina majka, koja inače živi u Srbiji, u razgovoru sa beogradskim medijim otkrila da je kobne večeri u Aninoj i Brajanovoj kući, bila još jedna osoba, prijatelj kog nije imenovala, a koji je od njih otišao oko 1.30. Dva sata kasnije izašla je i Ana, a kada tačno, Brajan nije video jer je spavao.

Požar u Aninoj staroj kući

Dok je potraga za Anom bila u punom jeku, ronioci pretraživali bazen i potok u blizini njenog doma i obavljali razgovore sa osobama iz njene okoline, u kući u kojoj je Ana ranije živela sa porodicom došlo je do požara.

Na toj adresi od pre pet meseci stanuje druga porodica, a vatra je buknula na krovu, zbog čega su tri osobe, među kojima je i beba, morali biti evakuisani. I sami policajci koji rade na ovom slučaju opisali su ovaj događaj kao neverovatnu slučajnost.

Muž na saslušanju

Anin suprug odveden je danas popodne na saslušanje, nakon što je priveden zbog sumnje da je ometao istragu. Na video snimcima koje su objavili lokalni mediji vidi se kako Brajana Volša policajci vode u automobil dok na rukama ima lisice i osmehuje se u pravcu okupljenih novinara.

Na današnjem saslušanju Brajana Volša sud je saopštio da je u podrumu kuće pronađen oštećeni krvavi nož.

Snimak kamera iz prodavnice pokazuje da je kupio opremu za čišćenje od 450 dolara, navode američki mediji i novinari.

Njemu je određena kaucija u visini od 500.000 dolara.

Takođe, kako prenose, njen telefon je lociran kod njene kuće 2. januara.

***

Bonus video: Potraga za preživelima u Odesi