Foto: Goran Srdanov/Nova.rs/Facebook

Ivana K. (26) iz Lovćenaca, čije je telo tokom minulog vikenda pronađeno u iznajmljenom stanu u Mirijevu, sa brojim povredama, biće sahranjena danas, a rezultati obdukcije trebalo bi da rasvetle na koji način je nesrećna devojka stradala. Njena smrt obavijena je velom misterije i dalje, imajući u vidu brojne nelogičnosti koje su uočene na licu mesta.

Ivanu K. su mrtvu u stanu pronašla braća kada su u subotu pokucala na njena vrata jer četiri dana nije odgovarala na njihove pozive. Kako je ranije rečeno, na njenom vratu su odmah bile uočljive modrice, zbog čega se posumjnalo na nasilnu smrt, a tu tezu dodatno je rasplamsala činjenica da su joj pantalone bile svučene, a bluza zadignuta.

„Nismo poznavali tu devojku jer se skoro doselila u ovu zgradu, bila je nova u komšiluku. Čuli smo šta se dogodilo, čitali smo u novinama, ali više informacija o tome nemamo. Zaista je užasno to što joj se desilo“, rekle su komšije koje smo zatekle ispred zgrade. I zaista, šta se dogodilo sa Ivanom K. i dalje je misterija. Ona je studentkinja, pohađala je Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, a u Beograd se preselila nedavno.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Šta se događalo poslednjih dana njenog života pokušaće da rekonstruiše policija, a snimci sa sigurnosnih kamera su izuzeti sa okolnih objekata i veruje se da bi se na nekom od njih moglo videti da li je Ivana imala posetioce. U međuvremenu, korisnici društvenih mreža, njeni prijatelji i poznanici, opraštaju se poslednji put od nje, izražavajući šok i nevericu da je više nema.

Tri misterije o smrti

Okolnosti pod kojima je pronađeno Ivanino telo, prilično su neuobičajene i otvaraju novi niz pitanja. Podsetimo, Ivanina braća morala su nasilno da uđu u stan kako bi došli do sestre, jer su vrata bila zaključana. Po ulasku, utvrđeno je da unutra nisu Ivanini ključevi od ulaznih vrata, pa se nametnulo pitanje da li je neka nepoznata osoba izašla i za sobom zaključala, te odnela ključeve.

Foto:Screenshot/Facebook/Ivana Krivokapić

Takođe, ukoliko se ispostavi da je još neko u kobnom trenutku bio u stanu sa Ivanom, logično je pomisliti da je to osoba koju Ivana poznaje, jer ju je pustila u stan, a policija na licu mesta nije primetila nikakve tragove provale, niti premetačine, što bi moglo ukazivati i na to da je imala poverenja u tu osobu.

Uz to, misterija je i kako su nastale povrede detektovane na Ivaninom telu, a reč je o modricama na vratu, ozledama usne, podlatkica, prstiju na rukama, kao i zbog čega su joj pantalone bile spuštene, a bluza zavrnuta. Kako je ranije objavljeno, u stanu nesrećne devojke nisu nedostajali nikakvi predmeti niti dragocenosti, a prema nezvaničnim saznanjima pojedinih medija, u stanu su nađene i dve ogrlice koje su joj bile strgnute sa vrata.

Bonus video: Uviđaj u Subotici na mestu zločina gde je čovek ubio suprugu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare