Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

Za 25. mart u 10.00 sati u Osnovnom sudu u Nišu, kako navode, zakazano je prvo ročište na suđenju 19-godišnjem N. S. iz Beograda, koji je optužen da je u saobraćajnoj nesreći na Bulevaru Medijana, 4. januara, "audijem" izleteo na trotoar i usmrtio dva prolaznika. Na licu mesta preminuo je dečak od 12 godina, a zatim i 45-godišnjak.

Iz Osnovnog tužilaštva u Nišu za vozača traže maksimalnu kaznu zatvora za krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja​, koja je po aktuelnom zakonu 8 godina, kao i meru bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 5 godina.

Vozaču počinje suđenje oko 2 i po meseca od nesreće, a zbog te tragedije brojne Nišlije izašle su na ulicu, sa zahtevom da se poboljša bezbednost saobraćaja u gradu, kako bi se sprečile slične tragedije, a tražili su i adekvatne kazne za saobraćajne nesreće, jer smatraju da kazna od 8 godina zatvora nije dovoljna za takva krivična dela, pišu Južne vesti.

Podsetimo, vozač je 4. januara izazvao saobraćajnu nesreću vozeći oko 130 km na sat Bulevarom u Duvaništu, dan kasnije je uhapšen, a na saslušanju se branio ćutanjem. Tokom istrage saslušani su svedoci i urađeno je veštačenje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar