Foto:TANJUG/ MGSI/ JOSIP VEBER

Jedna osoba je poginula kada je danas u 17.38 na otvorenoj pruzi, na drugom koloseku u železničkoj stanici Pančevački most, na nju naleteo putnički voz, saopštila je Infrastruktura železnice Srbije.

Stradala osoba nalazila se u zoni otvorene pruge, na mestu gde je zabranjeno kretanje ili prelaženje preko koloseka.

Zbog ove nesreće, pripadnici MUP-a zatvorili su za saobraćaj vozova – najpre levi i desni kolosek pruge Pančevački Most – Beograd Centar, da bi u 19.38 sati za saobraćaj vozova bio otvoren tzv. levi banatski kolosek između Pančevačkog Mosta i Beograd Centra.

Zbog ove nesreće do sada su otkazana tri BG Voza, dok je sedam vozova čekalo na uspostavljanje saobraćaja – tri iz pravca Vukovog spomenika i četiri iz pravca Krnjače.

Infrastruktura železnice Srbije u saopštenju izražava saučešće porodici nastradale osobe i žaljenje zbog nesreće koja se dogodila.

Istraga je u toku.

“I ovom prilikom Infrastruktura železnice Srbije ponovo upozorava i apeluje da se u blizini pruge poštuju propisi i signalizacija, da se ne prelazi pruga i ne kreće u blizini i po kolosecima na mestima gde je to zabranjeno, kako bi se izbegle ovakve nesreće i sačuvali ljudski životi“, dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Međunarodna pruga Vršac

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare