Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Estetski hirurg, Violeta Skorobać Ašanin (50), izvršila je samoubistvo nožem u svom stanu u Kralja Milutina 63. u Beogradu. Kako saznaje ekipa Nova.rs na licu mesta , nesrećnu ženu su pronašli muž i sin u kupatilu sa više ubodnih rana u predelu stomaka i grudi.

Navodno, žena je ušla je u kupatilo, zaključala se i ubila. Muž i sin su bili u stanu, a kada su primetili da je duže vreme nema, razvalili su vrata i zatekli je mrtvu. Pored tela pronađen je nož. Doktorka je bila ugledni član svoje struke, a svojih 18 godina iskustva u ovoj grani hirurgije sticala je usavršavajući se širom sveta  – u Americi, Grčkoj, Rusiji, Italiji, Brazilu. Bila je dobitnica američke nagrade u oblasti lečenja gojaznosti pomoću ultrazvučne liposkulpture, kao i učesnica mnogobrojnih evropskih i svetskih kongresa, te autorka više od 40 naučnih radova. Bila je stručnjak za estetske operacije lica i grudi, kao i preoblikovanja tela.

Za osobe koje pomišljaju na samoubistvo aktivni su sledeći brojevi telefona koje mogu pozvati ako se nalaze u nekoj vrsti emotivne krize:

„Centar Srce“ pružanje emotivne podrške osobama u krizi i prevencija samoubistva kol centar: 0800/300-303 i 021/6623-393 i putem četa na sajtu www.centarsrce.org.

Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva

Na telefonski broj 011/7777-000 mogu se javiti oni koji pomišljaju na samoubistvo ili njihova porodica, a sa njima će razgovarati stručnjaci iz oblasti mentalnog zdravlja – psihijatri, psiholozi, socijalni radnici.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare