Foto:Montenegro Police via AP

Tona i po najčistijeg kokaina, koji je pronađen u magacinu Budimira Krstovića (66), zvanog Buda Banana, u Zeti, najverovatnije je utovarena u Panami, prilikom pretovara robe, odakle je potom transportovana u Crnu Goru.

Droga je pronađena u kontejnerima sa bananama, a operativci su, kako je ranije saopštio list Pobjeda, utvrdili da je tri kontejnera tog voća poručila Marina Krstović (27), ćerka Budimira, od dobavljača Co ex Friuit S. A. iz Ekvadora za kompaniju „San Francisko“ u vlasništvu njenog oca.

Kako dalje pišu, dobavljač iz Ekvadora potvrdio je da je pošiljka prošla sve neophodne kontrole u luci Bolivar u Ekvadoru, ali da ne može sa sigurnošću da tvrdi što se desilo sa tovarom na putu do Crne Gore.

Jedinica za borbu protiv narkotika ekvadorske policije dala je odobrenje da brod „Katfa” sa kontejnerima banana, koje je poručila firma Budimira Krstovića (66) iz Podgorice, isplovi iz luke Bolivar u Ekvadoru i nastavi planiranu rutu prema Evropi. Kretanje broda je praćeno, a postoje dve mogućnosti – da je kokain unesen na brod tokom transporta na moru ili tokom pretovara u Panami.

Ono što je utvrđeno je da je brod “Šarlot” iz italijanske luke Ðoja Tauro preuzeo kontejnere sa naručenim bananama i prevezao ih do Luke Bar.

Foto:Montenegro Police via AP

Podsetimo, kokain, vredan oko sto miliona evra bio je smešten na brodu „MSC Šarlot“, koji je prevozio i banane. Stigao je u barsku luku pod zastavom Libije, a prethodno je bio usidren u slovenačkoj luci Koper.

Ubrzo su uhapšeni otac i ćerka Krstović, a njihova imena od ranije su poznata javnosti. Inače, bratanac Budimira Krstovića je Igor Krstović, koji je povezivao sa „škaljarskim klanom“. Njegova likvidacija pokušana je u Zeti, krajem januara prošle godine.

Vatrena navijačića Partizana

Inače, Marina Krstović srpskoj javnosti od ranije je poznata. Ona je tokom 2015. godine aktivno posećivala utakmice, a o čemu svedoče brojne fotografije i snimci na društvenim mrežama.

Podsetimo, članovima porodice Krstović određen je pritvor.

BONUS video: Zaplena heroina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar