Tom Gaši: Tačija u zatvor oterao Viljamson, a ne Dik Marti

Hronika 03. dec. 202010:58 > 11:23
Podeli:
Hašim Tači Foto: EPA-EFE/JERRY LAMPEN

Advokat Tom Gaši izjavio je da je bivšeg predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija i druge u zatvor poslao izveštaj bivšeg tužioca na Kosovu Klinta Vilijamsona i ponudio nagradu od 10.000 evra za svakog poslanika koji mu donese njegov izveštaj.

On je optužio poslanike u kosovskoj skupštini da nikada nisu pročitali iztveštaj Klinta Vilijamsona, prenosi portal Reporteri.

„Izveštaj koji je Hašima Tačija i ostale poslao u zatvor nije izveštaj Dika Martija, to je izveštaj Klinta Vilijamsona, koji naši poslanici nikada nisu pročitali. Onaj koji ga je pročitao i koji ga ima, neka ga donese sutra do mene u moju kancelariju u centru Prištine. Ne dajem mu puno novca osim 10 hiljada evra. Ali ne poštom, već lično”, rekao je Gaši.

Vilijamson bio je glavni tužilac Specijalnog tima Evropske unije za zločine na Kosovu od 1999. godine, formiranog nakon izveštaja bivšeg izvestioca Saveta Evrope Dika Martija, koji je vođe tzv. OVK doveo u vezu sa teškim zločinima i trgovinom organima.

Pre šest godina, Vilijamson je tvrdio da nije našao dokaze za pokretanje optužnice za trgovinu organima, ali i da su pribavljeni dokazi dovoljni za pokretanje optužnica.

Komentari

Vaš komentar