Tokom praznika čak 14.445 saobraćajnih prekršaja

Podeli:
Policija
Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je saobraćajna policija tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, od 30. aprila do 4. maja, velikim i samopregornim radom otkrila 14.445 različitih saobraćajnih prekršaja, dva i po puta više nego što se otkrije u redovnim danima...

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je saobraćajna policija tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, od 30. aprila do 4. maja, velikim i samopregornim radom otkrila 14.445 različitih saobraćajnih prekršaja, dva i po puta više nego što se otkrije u redovnim danima, navodi se u saopštenju MUP.

Ministar Vulin, koji je sa direktorom Agencije za bezbednost saobraćaja Duškom Pešićem u sklopu kampanje usmerene na bezbednost saobraćaja obišao patrolu saobraćajne policije na Novom Beogradu, precizirao je da su 1.082 vozača isklјučena iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

 

„Tokom godine prosek je oko 50.000 otkrivenih alkoholisanih vozača, pa sami izračunajte šta bi se desilo ako se ovakav trend bude nastavio“, rekao je ministar Vulin i upozorio da je u saobraćaju tokom praznika stradalo devet lјudi.

„Devet lјudi više nije među nama. Devetoro lјudi je moglo da živi, da bude deo svojih porodica, da nastavi sa svakodnevnim životom“, istakao je ministar Vulin i naglasio da prekršaji u saobraćaju zavise samo od nas i da svaka smrt u saobraćaju može da se izbegne.

Ministar je naveo da će saobraćajna policija raditi svoj posao, otkrivati prekršaje i kažnjavati i poručio da nema te policije koja može da sačuva život, ukoliko mi sami ne vodimo računa o njemu.

Foto: MUP Srbije

„Kada sednete u vozilo, dobro razmislite da li vaše dete, kao što smo imali slučaj sa jednim vozačem, zaslužuje da budete mrtvi pijani i da ga vozite u vidno alkoholisanom stanju. Razmislite da li imate kome da se vratite. Tu policija ne može da vam pomogne, to možete samo vi“, rekao je ministar Vulin.

Direktor agencije za bezbednost saobraćaja Duško Pešić naglasio je da je saobraćaj sistem koji ne prašta greške i da se greške u saobraćaju plaćaju krvlјu, izgublјenim životima, ostavlјanjem porodice bez najmilijih.

Prema njegovim rečima, podatak o velikom broju prekršaja koje je saobraćajna policija otkrila u poslednje vreme svedoči o njenom odličnom radu.

Foto: MUP Srbije

Pešić se zahvalio saobraćajnoj policiji što je i u vreme praznika, kada većina lјudi odmara, bila na terenu i brinula o građanima sprečavajući najteže prekršioce da upravlјaju vozilima i isklјučivala ih iz saobraćaja.

Kako je istakao, brzina i vožnja pod dejstvom alkohola bili su dominantni prekršaji i glavni faktor nastanka nezgoda.

Prema njegovom mišlјenju, za podizanje nivoa bezbednosti saobraćaja neophodno je uvesti kontinuirani sistem saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja, koji mora da počne od porodice i da se nastavi preko predškolskog, osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar