„To je egzekucija“: Najveća misterija Lidijine smrti još bez odgovora

Hronika 11. jun 202215:08
Podeli:
Gabrijela Serano Foto:ilgiornaledivicenza.it

Srpkinja Lidija Miljković i Gabrijela Serano, poreklom iz Venecuele, ubijene su u sredu ujutru u Vićenci. Njima je presudio bivši muž i dečko Zlatan Vasiljević, poreklom iz Bosne, a italijanska policija sada se fokusira na tajming ove tragedije.

Ono što istražitelji pokušavaju da otkriju jeste zašto je Gabrijela Serano, koja je bila nekoliko meseci u vezi sa Vasiljevićem pre nego što ga je ostavila u martu, bila sa njim u kolima.

Ona se navodno u martu vratila bivšem mužu i zamolila ga za pomoć jer se plašila da će je Zoran povrediti.

„To je najavljena egzekucija. I ja sam razgovarao sa Zlatanom i rekao mu da ostavi Gabrijelu na miru“, rekao je bivši Gabrijelin muž Alehandro Naja.

Pročitajte još:

Istraga se sada fokusira na tajming akcije, kako bi utvrdila da li je Gabrijela ubijena pre ili posle Lidije. Postavlja se pitanje šta je Gabrijelu sprečilo da reaguje ako je videla da je Zlatan ubio bivšu suprugu, ili je ipak ona njegova prva žrtva.

Prva teorija jeste da je ubica namamio Gabrijelu u zamku pod izgovorom da mu treba prevoz i automobil - mazda koja je bila registrovana na ime njenog bivšeg muža Alehandra Naje. Kako piše La Repubblica, Vasiljeviću je bila oduzeta dozvola zbog vožnje u pijanom stanju. Sumnja se da je Zlatan ubedio Gabrijelu da mu se pridruži u njegovom domu, a plan bekstva koji je navodno skovao podrazumevao je i vozača sa dozvolom.

- Možda je morao da je ubije odmah, kako bi olakšao zasedu za svoju bivšu ženu. Ili odmah potom, da neutrališe njenu reakciju, ili da je eliminiše kao svedoka - kaže komesar Paolo Sartori.

Ono što je sigurno jeste da je Gabrijela ubijena metkom koji je ušao u desnu slepoočnicu i pronađena pognuta iza vozačevog sedišta, a pored nje je bio njen ubica, koji je nakon toga izvršio samoubistvo.

Foto: Facebook

Ovo je nateralo istražitelje da istraže drugu hipotezu, o ubistvu na obilaznici, gde je Vasiljević stao znajući da ga jure. Odatle je, u 10.15 sati, bacio ručnu bombu na auto-put i jednu na nasip A4. Vrativši se u auto, u kojem je bila ubijena Gabrijela, izvršio je samoubistvo.

Drugi aspekt istrage fokusira se na oružje koje je ubica imao. Vasiljević je sa sobom imao dva pištolja kalibra 22, metke i tri ručne bombe. Oružje je proizvedeno u bivšoj Jugoslaviji, gde ga je ubica možda nabavio. Tužioci, međutim, ne isključuju saučesništvo u Venetu i istražuju tajni šverc ovog oružja na severoistoku Italije.

BONUS VIDEO: Ubistvo u novobeogradskom kafiću "Ritual"

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar