Foto: Shutterstock

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenlo je istragu protiv pet osumnjičenih za seksualnu eksploataciju žena, koji su pre dva dana uhapšeni u tom gradu.

Nakon saslušanja osumnjičenih, na osnovu predloga javnog tužilaštva, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu je svim osumnjičenima odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti od uticaja na svedoke, saopštilo je novosadsko Više javno tužilaštvu.

Istraga je pokrenuta protiv M.Ð, E.R. i G.V. zbog sumje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima za koje je zaprećena kazna od najmanje pet godina zatvora, a protiv Z.D. i P.K. za lakši oblik istog dela za koje je zaprećena kazna od tri do dvanaest godina.

Pročitajte još:

Oni se sumnjiče da su zloupotrebom teških prilika vrbovali, držali i eksploatisali radi prostitucije pet ženskih osoba, radi pružanja seksualnih usluga u jednom klubu u Novom Sadu.

U cilju zaštite žrtava seksualne eksploatacije, javni tužilac je oštećenim ženama rešenjem odredio status posebno osetljivog svedoka.

„Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će u skladu sa zakonom sprovesti istragu, u okviru koje će prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne dokazne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena“, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Hapšenja više lica zbog trgovine ljudima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar