Dušan Teodorović
Dušan Teodorović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Akademik Dušan Teodorović u intervju za list "Nova" kaže da ćemo biti prva zemlja u svetu u kojoj političara, posle utvrđenog plagijata, postavljaju na mesto predsednika Vlade.

Na pitanje da prokomentariše najave da će ministar finansija Siniša Mali biti novi premijer Srbije, Teodorović kaže:

„Mađarski predsednik Pál Schmitt, austrijska ministarka Christine Aschbacher, nemački ministar Karl-Theodor zu Guttenberg, Franziska Giffey, kandidatkinja za gradonačelnicu Berlina i Tatana Mala, češka ministarka pravde su samo neka od imena političara koji su odmah posle utvrđenog plagijata morali da daju ostavke i napuste politički život. U Vučićevoj Srbiji, ovo nije moguće. Pojavom Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja na političkoj sceni Srbije počelo se sa ubijanjem morala, pristojnosti i akademske čestitosti. Njihovi naslednici Vučić i Dačić nastavili su, zajedno sa svojim sledbenicima, da razaraju moral i pristojnost u Srbiji“, kaže Teodorović i dodaje: 

„Moj direktni odgovor na Vaše pitanje glasi: Siniša Mali je dokazani plagijator, ali to u Vučićevom režimu može da bude samo preporuka za napredovanje, tako da ćemo verovatno uskoro da budemo prva zemlja u svetu u kojoj političara, posle utvrđenog plagijata, postavljaju na mesto predsednika Vlade. Znači, upravo to možemo da očekujemo“.

Ceo intervju sa akademikom Dušanom Teodorovićem pročitajte u novinama „Nova“.

BONUS VIDEO: Novinarka N1 poklopila Sinišu Malog u Skupštini Srbije: „Ali ste Siniša Mali sa 24 stana“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar