Ilustracija Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

U stanu u Ulici braće Grim 16 na Paliluli u četvrtak su pronađena dva ljudska skeleta za koje se ustanovilo da su tela vlasnice Vojne Radojčić (80) i njenog osamdesetčetvorogodišnjeg nevenčanog supruga Alberta, koji su preminuli pre pune tri godine.

Stravičan prizor zatekao je brat Vojninog zeta, a tela su poslata na obdukciju kako bi se otkrio tačan uzrok smrti.

Novinari su juče posetili ovaj deo Palilule i zatekli zapečaćena vrata stana na trećem spratu, iz kog se i dalje oseća nesnosan smrad.

Kako su saznali, preminula Vojna Radojčić bila je oko deset godina u vanbračnoj zajednici sa muškarcem Albertom, koji ima italijanske papire.

„Vojna je u ovoj zgradi živela poslednjih 40 godina“, priča komšinica Milica Damjanović i dodaje:

„Kako se upoznala sa Albertom niko ne zna, ali je odlazila ranije u Italiju. Već odavno je psihički nestabilna, od rane mladosti, čak je nekoliko puta završavala u psihijatrijskoj bolnici na lečenju. Dešavalo se da iz čista mira nasrne na komšije, povlači ih za rukav ili čak preti, a mene je takođe htela da bije. Njen život sa nevenčanim suprugom nije bio uopšte lak, često je tukao, pa i branio da uđe u sopstveni stan. Fizički okršaji bili su gotovo svakodnevica, pa je nesrećna žena i naglo smršala.“

Ona ističe da poslednje tri godine niko ništa nije znao o njima, a da je Vojna mlađoj rođaki rekla da više finansijski ne može da izdrži život u Beogradu i da će otići za Italiju, pa da ne mora da brine.

„Računi su stalno stizali u poštansko sanduče, ali ih niko nije preuzimao. Tako sam ih ja kupila u kese i ostavljala na kvaki, ali uzaludno. Dva puta smo u prethodne tri godine zvali policiju da obiju vrata jer je smrad bio nesnošljiv, ali oni su isticali da je potrebno angažovati advokata i javiti sudu, kao i prikupiti svedoke. Na tome je i ostalo. Nekoliko puta sam lepila selotejp kako bi suzbila neprijatne mirise. Za svo vreme je samo prošle godine došao zetov brat da pita za Vojnu, kada smo mu rekli da niko ne zna ništa o njoj. Ponovo su se pojavili tek u četvrtak, kada je on je doveo majstora da obije vrata“, priča Milica.

Kada su ušli u stan, prizor je bio stravičan. Dva ljudska skeleta stajala su na krevetu, a smrad je i dalje bio nesnosan. Brzo je pozvana policija, a tela su odnešena na sudsku medicinu, kako bi se ustanovio tačan uzrok smrti.

„Imala je samo ćerku, koja je prošle godine preminula u Grčkoj, gde je bila udata“, priča komšinica.

„Ni ona nije posećivala majku od kada je u bila u vezi sa Albertom. Vojna je sa tim čovekom živela pošto je imao dobru deviznu penziju, pa su često kupovali samo bolju hranu i piće. Ipak, mnogo ga je trpela, bio je zaista prek čovek. Ipak, uvek je bio doteran i dobro se nosio, iako je bio polu invalid. Dok on nije došao u njen život nije ni pila, ali se kasnije propila“, dodaje ona za Novosti.

BONUS VIDEO – Horor u Zmajevu: Pronađena tela brata i sestre

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare